Nieuws / Artikelen met het woord

57634 artikelen gevonden. Artikel 20766 tot 20770
Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Uitblijven oorlog schaadt economie

De slabakkende economische groei in economieën met hoge inkomens is niet enkel een gevolg van de economische crisis. Een bijkomende verklaring voor de uitblijvende groei ligt bij het uitblijven van grote oorlogen. Het is een cynische redenering die enkele Amerikaanse schrijvers maken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Binnenkort rollen in China 30 miljoen auto’s per jaar van de band

De vraag hoe de Chinese economie de komende jaren voort zal evolueren houdt beleggers al een hele tijd bezig. Net als over de vraag of er nu al dan niet een correctie komt op de beurs zijn de meningen verdeeld. Maar hoewel een aantal multinationals al hebben laten uitschijnen dat het vet in China van de soep is, blijven andere dan weer enthousiast geloven in de verdere economische ontwikkeling van het land. Dat geldt ook voor staalgigant Arcelor Mittal die vandaag een nieuwe Chinese fabriek in gebruik nam. Dat ging gepaard met optimistische geluiden.

Bron: nrcq.nl
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Steeds meer miljonairs; en deze families zijn de allerrijksten

Steeds meer miljonairs, en deze families zijn de allerrijksten...

Steeds meer mensen worden rijk. Deze week publiceerde de Boston Consultancy Group nieuwe cijfers over wereldwijde rijkdom. En die bleek te zijn toegenomen.

In 2013 kwamen er 2,6 miljoen miljonairs bij. In totaal zijn er nu 16,3 miljoen huishoudens...

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

Paul Krugman: “Er is geen uitweg uit de crisis”

Volgens Nobelprijswinnaar economie Paul Krugman is het onmogelijk dat we nog ooit naar een normale situatie zoals die van voor 2008 terugkeren. In een interview met de Franse krant Les Echos verweest hij naar het feit dat Europa nog moeilijk een Japans scenario kunnen vermijden. De voornaamste reden daarvoor ligt in de vergrijzing. “Sinds 1990 al is de bevolking in Japan aan het dalen”, zegt Krugman. “Dat betekent dat er geen groeiperspectieven meer zijn, dat er geen nood meer is aan investeringen of aan het verhogen van de productiecapaciteit. En in de eurozone is hetzelfde fenomeen aan de gang. De actieve bevolking daalt gemiddeld met 0,5% per jaar. In Europa zijn Frankrijk en Zweden de enige landen waar de nataliteit de mortaliteit nog in evenwicht houdt.”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zondag 15 juni 2014

ABN Amro: “Prijs aluminium, koper en zink zal stijgen”

De grondstoffenanalisten van ABN Amro wezen er deze week op dat de prijzen van diverse metalen sterk uiteenlopen en sinds begin dit jaar ook een verschillende evolutie hebben gekend. De prijs voor nikkel steeg sinds 1 januari van dit jaar bijvoorbeeld met 32% als gevolg van  een Indonesisch uitvoerverbod, terwijl de prijzen voor ijzererts en cokeskolen in diezelfde periode met respectievelijk bijna 30% en 19% daalden door overaanbod. Maar omdat er op dit moment meer aanbod is dan vraag en omwille van de toenemende voorraden, is ABN AMRO van mening dat de recente spurt van de nikkelprijs overdreven is en dat de prijs zal afzwakken. Dat betekent volgens de analisten niet dat er geen kansen zijn voor beleggers in grondstoffen.