Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20766 tot 20770
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Handel tussen Rusland en China op recordniveau

China en Rusland hebben nog niet eerder zo intensief handel met elkaar gedreven als nu, zo verklaarde Poetin tijdens een handelsbezoek aan Shanghai. Rusland exporteert voornamelijk grondstoffen, in ruil van machines en apparatuur uit China. De bilaterale handel was in 2013 omgerekend $90 miljard. In 2020 moet dat $200 miljard zijn.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Nederlander minste risico op armoede

Dat blijkt uit maandag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) naar de prestaties van Nederland op de beleidsthema’s van de Europa 2020-strategie.

In Nederland loopt 15 procent van de inwoners kans op armoede of sociale uitsluiting, in de Europese Unie als geheel is dit bijna een kwart van de bevolking. Van armoede is sprake als het inkomen lager is dan 60 procent van het doorsnee inkomen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Britse superrijken nog nooit zo rijk

De 1.000 rijkste Britten zijn samen 518.975 miljard pond (of 637.217 miljard euro) waard. Hun vermogen is daarmee op een jaar tijd met 15 procent gestegen, en op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit de 'Rich List' die The Sunday Times elk jaar opstelt en die vandaag gepubliceerd werd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Wie laat de rijken betalen?

Het boek van econoom Thomas Piketty over toenemende ongelijkheid in de westerse wereld is nu al een klassieker. Maar kunnen we ook concreet beleid putten uit zijn magnum opus?

De Fransman en zijn mede-onderzoekers beoefenen economie op een moderne manier: op basis van heel veel empirische gegevens en zonder model

Goed, de rijken in de westerse wereld worden steeds rijker. De zwoegende werknemers steeds armer. En wat nu? Sinds het verschijnen van het geruchtmakende 'Capital in the 21st century' van de Franse econoom Thomas Piketty staat de toenemende ongelijkheid in de westerse economieën weer pront op de agenda. Het boek is nu al een klassieker, bestseller bij Amazon, het verslaat zelfs de fictieboeken. Als de Prince van de economische wetenschap reist Piketty de wereld rond voor lezingen, debatten, interviews. De Tweede Kamer wil hem uitnodigen voor een gesprek.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Het werkelijke verhaal over hoe we worden opgelicht (longread)

De meest efficiënte organisatie is eenmansbedrijf. Een groep mensen gaat steeds in discussie en uiteindelijk kost alles meer tijd, confusie en uiteraard meer geld. Allen moeten tenslotte een dik loon hebben. In deze huidige tijd zien we duidelijk dat kapitalisme en economisch denken de grote verliezers zijn. We staan aan de vooravond van een hyperinflatie die van de jaren 1930 en erna een lachertje maken. En alles is veroorzaakt door banken. Niet vanwege de laatste ‘economische’ crisis. Nee, omdat er centrale banken en Nationale Banken bestaan. De grootste leugens in een maatschap- pij. Dit soort banken zijn parasieten. Ontworpen om de maatschappij leeg te zuigen. IMF is ook zo’n parasitaire instelling. Deze bestaat alleen omdat er handel wordt gedreven in bezittingen van het volk de zogenaamde staatsbedrijven. Alles is verstopt achter een mooi woordje dat door omgekochte politici aan het volk wordt verkocht onder het woord, liberalisering!