Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20791 tot 20795
Bron: Doijer & Kalff
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Is de devaluatie van de dollar onvermijdelijk?

Volgens Peter B. Meyer is een devaluatie van de dollar onafwendbaar geworden, nu de steun voor de wereldreservemunt in hoog tempo wegvalt. Gazprom wil gas in euro's afrekenen en Rusland voegt al enige tijd geen dollars meer aan haar reserves toe. Een devaluatie van de dollar gaat volgens Jim Rickards gepaard met een aanzienlijk hogere goudprijs.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Column Kees de Kort | Uit de winterdip

Nieuwe cijfers over de Amerikaanse economie laten opnieuw 'het bekende beeld' zien, stelt BNR's Kees de Kort vast. "Het ging gisteren dan toevallig over de detailhandelsverkopen: die vielen een tikje tegen. Daar stond tegenover dat de cijfers over april weer naar boven waren bijgesteld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Een verloren decennium voor enkele verloren generaties

Ik acht mezelf altijd als een van de eerste generatie die harder moet werken dan mijn ouders om er uiteindelijk minder aan over te houden. Maar mijn generatie (30 – 40) heeft in de meeste gevallen werk en een huis dat nog (net) betaalbaar was. De huidige generatie jongeren wacht nog een veel moeilijkere taak. De gevolgen van de financiële crisis dreigt een hele generatie verloren te laten gaan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

'Cultuurverandering bij banken is al ingezet'

Dat banken inzetten op verandering van de interne cultuur moet niet worden gezien als symboolpolitiek. De sector ontplooit veel initiatieven om integere bedrijfsvoering te waarborgen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 13 juni 2014

Dit is de meest angstaanjagende grafiek van het moment

Wat begon als een protest tegen de democratie zo’n 3 jaar geleden is ondertussen uitgemond in een grensoverschrijdend conflict dat momenteel Irak in ware chaos dompelt. De Arabische landen, de Verenigde Staten en de verschillende regio’s zijn allemaal schuldig aan de brandhaard die momenteel woedt in het Midden-Oosten, aldus Think Progress.