Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 2081 tot 2085
Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Nu ook het VK: meer mensen aan het werk, maar ze verdienen steeds minder

In het VK is de werkloosheid in het eerste kwartaal gedaald tot 4,6%, een niveau dat voor het laatst in 1975 werd geregistreerd. Maar in de eerste drie maanden van 2017 gingen de lonen -aangepast aan de inflatie – 0,2% lager. Britten verdienen nu gemiddeld even veel als in 2015.

[In bovenstaande grafiek de procentuele toename in werkgelegenheid (blauwe lijn) en de procentuele afname in verloning (rode lijn)]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Rijkste mensen ter wereld verliezen $35 miljard op 1 dag

Wanneer de aandelenmarkt in paniek schiet, zijn het de rijkste mensen ter wereld die het meeste moeten inleveren. Microsoft daalde bijvoorbeeld 2,8% waardoor Bill Gates $1 miljard verloor. Amazon daalde 2,2%. Hierdoor verloor Jeff Bezos $1,7 miljard op een dag. De heren zullen er niet minder om slapen, maar de rijkste mensen ter wereld werden gisteren wel op 1 dag $35 miljard armer.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Koreaans conflict zal wereldeconomie honderden miljarden Euro’s kosten

De toestand op het Koreaanse schiereiland is de afgelopen maanden snel verslechterd waarbij geen van de partijen op dit moment een oplossing voor het conflict ziet. Een echte nachtmerrie zou een conventionele oorlog vormen waarbij ook de wereldeconomie zware schade van zal ondervinden.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Werkloosheid Frankrijk voor het eerst sinds 2012 onder 10 procent

De werkloosheid in Frankrijk is in het eerste kwartaal onder de 10 procent gedoken, waarmee het laagste niveau werd bereikt sinds 2012.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: donderdag 18 mei 2017

Goud heeft het moeilijk

Goud in de verdomhoek, want het geld volgt de stierenmarkt. Aandelen in de lift, goud heeft het moeilijk.  Nu aandelen de pannen van het dak spelen, raken andere activaklasse uit de gratie van beleggers. Vooral goud krijgt de wind van voren.

Week na week koersen de aandelenmarkten hoger. U heeft het hier al tot in den treure kunnen teruglezen, in onze wekelijkse column. Op hetzelfde ogenblik werden we steeds kritischer voor de aanhoudende klim. Steeds meer signalen vertellen ons dat we waakzaam moeten worden, voor de plotse terugkeer van volatiliteit naar de markten. Dit geluid wordt ons steeds minder in dank afgenomen, integendeel, hoe meer we waarschuwen, hoe luider de commentaren uit het publiek. Ze dulden steeds meer tegendraadse geluiden, want de stierenmarkt laat er wat hun betreft geen twijfel over bestaan: dit gaat nog veel langer duren.