Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 2081 tot 2085
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Voorlopig akkoord tussen IMF en Oekraïne kan leiden tot uitbetaling nieuwe schijf noodhulp

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne in het kader van het reddingsplan van 17,5 miljard dollar dat in 2015 werd goedgekeurd. Het akkoord opent mogelijk de deur om aan het land, dat lijdt onder golven van geweld en een ernstige economische crisis, een nieuwe schijf noodhulp toe te kennen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Grexit loert weer om de hoek: bevolking komt in opstand tegen “verrader” Tsipras

Het verhaal van Tsipras en Syriza is er eentje voor de annalen van de rijke geschiedenis van het wereldsocialisme. De partij kwam aan de macht door zich te profileren als nette communisten: communistisch genoeg om de ECB en het IMF de middenvinger te geven, en net genoeg om hamers en sikkels uit hun symboliek en retoriek te weren.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

'Verenigd Koninkrijk niet verplicht om Brexit te betalen'

Het Verenigd Koninkrijk kan zonder iets te betalen uit de Europese Unie stappen. Volgens een rapport van het Britse Hogerhuis is er geen enkele wettelijke verplichting om financiële toezeggingen van de vroegere premier Cameron na te komen, melden Britse media.

Maar het is verstandig om dat in elk geval voor een deel wel te doen, als Groot-Brittannië na de scheiding met de voormalige EU-partners nog door een deur wil en toegang tot de Europese markt wil behouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Verkiezingskoorts stijgt ten top: Franse PS geeft het IMF de middenvinger

Het IMF, de Wereldbank, de ECB en het ESM, het Europese Stabiliteitsmechanisme, raken het niet eens over de tweede evaluatie van de geleverde en te leveren noodsteun aan de Grieken.

Het IMF heeft geen vertrouwen in de door de ECB voorspelde economische groei in Griekenland (budgetoverschot van 3,5%) en eist meer hervormingen, zoals een sanering van de pensioenen en verdere privatiseringen. De regering Tsipras oppert daarentegen dat dit nieuwe voorwaarden zijn, en dus niet in overweging mogen genomen worden voor de betaling van de toegezegde gelden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

China wil eerste bestemming blijven voor buitenlandse investeringen

China zal ook dit jaar wereldwijd de meest aantrekkelijke bestemming blijven van buitenlandse directe investeringen. Daarbij wordt vooral gekeken naar nieuwe materialen, nieuwe technologieën en de medische sector.

Dat is de conclusie van een rapport van het China Center for International Economic Exchanges (CCIEE).