Nieuws / Artikelen met het woord

57603 artikelen gevonden. Artikel 2081 tot 2085
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

2017: het jaar dat de auto-industrie implodeert?

Wat zal de volgende economische crisis in gang zetten? We weten het niet, maar er zijn kandidaten genoeg. Nadat we eerder deze maand schreven over de zeepbel in studentenleningen, zijn we hier weer met slecht nieuws: de markt van autoleningen begint in de problemen te komen…

Fitch, Moody’s en Morgan Stanley publiceerden de voorbije dagen rapporten over de sector en ze waren allemaal negatief!

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Amerikaanse belastingbetaler moet nu toch voor Trumps muur betalen

De Amerikaanse belastingbetaler gaat nu toch voor de muur betalen die president Donald Trump wil neerzetten aan de zuidelijke grens met Mexico. Trump wil die grens van de Verenigde Staten volledig afschermen tegen illegale immigratie vanuit het buurland. Uit geheime documenten die het Witte Huis aan het congres heeft overgemaakt en waarvan de inhoud naar de Associated Press werd gelekt, staat te lezen dat onmiddellijk 18 miljard dollar bespaard moet worden op binnenlandse uitgaven, waaronder infrastructuur en medisch onderzoek.

Trump had tijdens de verkiezingscampagne steeds gezegd dat Mexico voor de muur zou betalen, maar komt daar nu op terug.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

OPINIE: "Het basisinkomen is het antwoord voor een toekomst met robots

Open Vld-Kamerlid en eerste schepen van Hechtel-Eksel Nele Lijnen is een petitie gestart om het basisinkomen onder de aandacht van de regering te brengen. In haar boek 'Win For Life' oppert ze voor een basisinkomen dat de weg naar vrijheid en creativiteit moet plaveien en voor HLN.be legt ze uit waarom dat basisinkomen hét antwoord is op een toekomst met robots. "Ons huidige systeem maakt me boos."

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Komt er nu toch een kunstmatig eiland in de Noordzee?

In november 2007 nam de Tweede Kamer een motie aan van CDA’er Joop Atsma. In de motie werd het toenmalig kabinet gevraagd om een verkennend onderzoek uit te voeren naar een tulpvormige Noordzeepolder. Een meerderheid van de Kamerleden dacht dat zo’n kunstmatige eiland wel haalbaar is. Het initiatief voor het eiland kwam van het Innovatieplatform, voorgezeten door CDA-premier Balkenende.

Bron: Express.be
Geplaatst: woensdag 29 maart 2017

Must-see video: Navalny leert Poetin welk een machtig wapen een drone is

De Russische oppositieleider Alexei Navalny is maandag veroordeeld tot 15 dagen gevangenis voor het negeren van de bevelen van een agent. Hij moet ook een geldboete van 320 euro betalen voor zijn aandeel in het organiseren van een reeks betogingen afgelopen weekeinde. Daaraan namen tienduizenden Russen deel, in gans het land. Ze gingen in meer dan negentig steden de straat op. Ondertussen zijn duizenden betogers opgepakt. Mensenrechtenorganisaties komen advocaten te kort om ze alle rechtsbijstand te geven. “Navalny vormt wel degelijk een bedreiging voor het Kremlin,” schrijft de Times of London in een editoriaal, “omdat hij begrijpt dat het ongenoegen met betrekking tot de corruptie die de Russische staat verlamt een zaak van nationaal belang is geworden.