Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20816 tot 20820
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Jim Rogers wacht met goud bijkopen

Een man die nadrukkelijk in de media aanwezig is: Jim Rogers die met zijn strikje zichzelf een imago heeft aangemeten van de nar die toch maar eens fijntjes de waarheid komt zeggen. Rogers heeft nooit een blad voor de mond genomen en zal dat ook nooit doen. Zo zit deze man natuurlijk niet in elkaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Spanje loopt verder leeg door economische crisis

Vorig jaar zijn meer dan een half miljoen mensen uit het economisch aangeslagen Spanje vertrokken, de meesten onder hen migranten. Onder de in totaal 547.980 emigranten waren slechts 79.300 Spaanse staatsburgers. Dat deelde het nationaal instituut voor statistiek INE vandaag mee.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Dubai bouwt een grote raffinaderij voor goud

Het is algemeen bekend dat er een verschuiving in het bezit van het goud plaatsvindt. De Europeanen en de Amerikanen verkopen hun fysiek goud, ze geven blijkbaar de voorkeur aan papieren goud, maar de Aziaten blijven bijzonder hongerig naar goud. India en China zijn daarmee de uitschieters.

De verplaatsing van het zwaartepunt voor het bezit van goud van het westen naar het oosten heeft ook consequenties voor de raffinage van goud. Tot op de dag van vandaag is Zwitserland het belangrijkste land voor die raffinage. Ruim 4 van de 6 grootste globale raffinaderijen bevinden zich in het Alpenland. Maar er is concurrentie op komst.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

"Schulden niet de motor van de economie"

De Bank of International Settlements (BIS) schrijft in een nieuw rapport dat schulden niet de motor kunnen zijn van economische groei. Een economie die uitsluitend groeit door nieuwe schulden te maken zal vanzelf vastlopen. Ons monetaire systeem is duidelijk aan vernieuwing toe.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Goud presteert beter dan aandelen in eerste helft 2014

Goud heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beter rendement opgeleverd dan aandelen. De goudprijs steeg bijna 10%, terwijl de Amerikaanse Dow Jones index slechts 1,7% wist te winnen en een index van wereldwijde aandelen met bijna 5% steeg. De afgelopen drie jaar deden Amerikaanse aandelen het naar verhouding veel beter.