Nieuws / Artikelen met het woord

58164 artikelen gevonden. Artikel 20821 tot 20825
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Voortbestaan van de Euro hangt aan een zijden draadje

In Europa wordt er bij wijze van spreken gewag gemaakt van het oprichten van een standbeeld voor Mario Draghi die met zijn befaamde ‘whatever it takes’ woorden de euro van een dreigende ondergang redde. Maar Draghi heeft weliswaar een veldslag gewonnen, maar de uitslag van de oorlog is nog niet beslist.

Want ondanks veel mooie woorden is er in Europa eigenlijk nog niet veel veranderd. Het ene land na het andere komt bidden en smeken om toch wat meer te mogen uitgeven. Van de afspraken gemaakt rond het onder controle houden van de begroting lijkt niet veel waarheid te worden. Nochtans draait alles daar om.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Geschiedenisles: de dag dat niemand nog dollars moest hebben

Vele onder ons zullen het nooit meegemaakt hebben of zullen het vergeten zijn, maar in 1978 lag de Amerikaanse dollar bijna in de prullenmand, niemand moest nog iets weten van de dollar. 1978 was op een haar na het einde van de dollar als wereld reservemunt en dit kan vandaag opnieuw gebeuren.

Om aan te tonen hoe ernstig de situatie was, onderstaand artikel uit 1978 waarin zangeres Bette Midler geen betaling meer in dollar wou ontvangen voor haar Europese tournee, maar goud. Ook weren er verhalen dat Italiaanse hotels liever betaald werden in Italiaanse Lire in plaats van Amerikaanse dollars.

Bron:
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Rusland kocht in juni 15,5 ton goud

De centrale bank van Rusland heeft in de maand juni 500.000 troy ounce goud (15,55 ton) aan haar reserves toegevoegd , zo blijkt uit de nieuwste cijfers die de centrale bank onlangs heeft vrijgegeven. Een maand eerder voegde het land al 9,5 ton aan de goudvoorraad toe en in de afgelopen drie maanden kocht Rusland in totaal 46,65 ton goud op.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

Gooit Europa haar eigen ruiten in met sancties tegen Rusland?

Veel Europese landen hebben handelsrelaties met Rusland. Is het wel verstandig dat Europa deze economische betrekkingen op het spel zet? Duitse bedrijven merken nu al de negatieve gevolgen van de oplopende geopolitieke spanningen. Russische afnemers van Duitse installaties zoeken al naar alternatieve leveranciers.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 24 juli 2014

China haalt olie en goud uit Venezuela

China heeft nieuwe handelsovereenkomsten gesloten met Venezuela. Met Chinees geld wordt er geïnvesteerd in de ontwikkeling van de mijnbouw, de landbouw en olie-industrie van het Zuid-Amerikaanse land. Tevens investeert China in sociale en culturele projecten. De Chinese premier is op rondreis door Zuid-Amerika en sluit tal van handelsovereenkomsten.