Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20826 tot 20830
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Herman Meester over modern monetaire theory

Marketupdate sprak met Herman Meester over de modern monetary theory, een economische theorie die de geldstromen in de economie volgt. Vanuit deze theorie beredeneerd leert men anders te kijken naar geld, inflatie en overheidstekorten.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Column Kees de Kort | Hypotheken en flexibele banen gaan niet samen

De Nederlandsche Bank stelt in de gister gepresenteerde halfjaarlijkse ramingen de groeiverwachtingen voor 2014 naar beneden bij. Niet verrassend, zegt BNR's Kees De Kort. "Het eerste kwartaal viel zwaar tegen."

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Goldman Sachs blijft geloven in commodities

In de sector van de commodities is de eerste golf van euforie inmiddels al weer lang achter de rug. De returns voor grondstoffen zijn in de afgelopen jaren duidelijk achtergebleven op die van aandelen en obligaties. Dat heeft voor nogal wat beweging in de sector gezorgd. Sommige banken hebben de markt voor commodities zelfs de rug toegekeerd.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Column Kees de Kort | Eenvoudige baantjes in een hamburgertent of winkel

BNR's Kees de Kort kijkt na het pinksterweekend nog heel even achterom. Zijn oordeel over de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS die vrijdag naar buiten kwamen? “Langzaam maar zeker sukkelt het door", gooit De Kort er een van zijn bekende oneliners tegenaan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Er zijn wel degelijke goede redenen om goud te kopen

Al bijna 3 jaar zit de goudprijs in de hoek waar de klappen vallen. Na een piek van $ 1.900 in 2011 daalde de goudprijs al 35 %. Maar we ‘vieren’ bijna de eerste verjaardag van de bodem van de goudprijs eind juni 2013 en de goudprijs staat dit jaar nog steeds op winst. Ondanks deze en andere signalen blijft het sentiment extreem negatief.