EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20831 tot 20835
Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014

Goudprijs daalt opnieuw fors na sluitingsdag op Wall Street

De goudprijs maakt vandaag weer een sterke duikeling. Dit doet me terug denken aan de fantastische serie “House” waarin Doctor House altijd zei: “Toeval bestaat niet” en vooral “Iedereen liegt”. Naarmate de geopolitieke spanningen toenemen, zou de goudprijs een toevluchtsoord moeten zijn, maar niets is minder waar. De evolutie van de goudprijs is vooral van technische aard geworden. Het lijkt echter dat er algoritmes zijn die de goudprijs kunstmatig willen onderdrukken. Deze algo’s lopen door, ook al is de beurs gesloten. Bij de opening van de beurs stapelen deze verkooporders zich op wat resulteert in een forse daling van de goudprijs. Te ver gezocht? … Kijk eens naar Zerohedge.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014

Alle elementen zijn in plaats om soap te maken van Argentijnse defaultcrisis

Herinner je je Argentinië? Niet het verre land in Zuid-Amerika dat iedereen wel eens hoopt te bezoeken maar wel de economische ramp dat het geworden is. Weet je nog dat Argentinië heeft besloten om geen enkele schuldeiser terug te betalen of interesten te geven op uitstaande schulden.

Vorige week is George Soros zelfs zover gegaan om Bank of New York Mellon (BNYM) voor de rechter te dagen. De reden? De bank weigert 539 miljoen USD van Argentinië aan de obligatiehouders te geven in rente. Volgens Soros is dat onwettig omdat dat bedrag, in tegenstelling tot andere schulden, niet onderhevig is aan het rechtssysteem in de Verenigde Staten (VS) maar wel valt onder het Britse recht.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014

Frankrijk legt het grote probleem in Europa pijnlijk bloot

Europa is nog steeds in twee verdeeld als het aankomt op oplossingen voor de Europese crisis. Frankrijk wil meer onconventionele maatregelen van de Europese Centrale Bank, meer fiscale stimulus en een losser beleid voor de begrotingstekorten. Duitsland wil … dit niet en trek van leer tegen iedereen die zich niet aan de regels wilt houden.

Frankrijk wil met andere woorden het gemakkelijke pad en Duitsland verkiest de langdurige pijn. Angela Merkel vroeg zich recent zelfs nog publiek af of Mario Draghi van koers veranderd is met betrekking tot de besparingsprogramma’s.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014

Australische economie staat in vuur en vlam

Aan de gang van zaken down under wordt hier meestal niet zo veel aandacht aan besteed. Meestal komen de Australische markten op een negatieve manier in het nieuws en dan meer bepaald vanwege de veronderstelde grote afhankelijkheid van de Chinese economie. Het is natuurlijk een onmiskenbaar feit dat Australië veel grondstoffen aan China verkoopt.

Maar ondanks alle jobstijdingen doet de Australische economie het bijzonder goed. Beter dan verwacht zelfs zoals blijkt uit de meest recent gepubliceerde macrocijfers. De Australische economie staat in vuur en vlam en dat biedt de investeerders nieuwe kansen. De centrale bank van Australië kon over het eerste kwartaal uitpakken met een groei van het gross domestic product (GDP) met 3.5 procent. Dat is het snelste tempo in bijna 2 jaar en dit ondanks de voortdurende waarschuwingen over een harde landing in China.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: dinsdag 2 september 2014

Column Kees de Kort | Er borrelt van alles onder de oppervlakte

In Amerika hebben veel steden het zwaar. Detroit vroeg in 2013 faillissement aan. Er moet een algemene regeling komen voor steden in moeilijkheden, vindt BNR's macro-econoom Kees de Kort.

Lees verder op BNR.nl

Navigeer door nieuws en artikelen
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs