Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 20836 tot 20840
Bron: 925.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Ruble Truble: Niemand leent Putin nog geld uit

Rusland wilde dit jaar $7 miljard ophalen op de internationale markten maar dat gaat niet meer gebeuren. De Russische MinFin Anton Silueanov zei dat gisterenavond. Volgens de minister is het geld ook niet meer nodig trouwens, Rusland kan haar financieringsbehoefte naar het schijnt uit een begrotingsoverschot rondbreien. Oh ja?

Het kan ook iets te maken hebben met de koers van de Roebel ten opzichte van de Dollar. Het punt dat Russen over de grens met pinda's meer kunnen kopen dan met hun eigen munt is niet meer ver weg (zie grafiek). Daarnaast maken oneerlijke kritische beoordelingen van flapdrollen als S&P lenen moeilijk omdat iedereen na de crisis op de Oekraïne de Russische kredietwaardering verlaagde. Geld lenen in het buitenland wordt voor Rusland te duur. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Aantal gepensioneerde Amerikanen blijft stijgen

Ieder land in de wereld kampt zo met haar eigen problemen. Zo hebben we in Europa het voortdurende gevecht over de werkloosheid die vooral erg groot is in Griekenland. Maar ook het aantal gepensioneerde in Europa zorgt voor enige kopzorgen. Maar in het bijzonder in Amerika kunnen het aantal gepensioneerde de komende 40 jaar voor behoorlijk wat problemen zorgen. Wij zijn twee plaatjes tegengekomen die een prima beeld geven van de situatie die zich de komende jaren gaat voordoen. Het is weliswaar een verre blik vooruit, maar het geeft wel aan dat de Amerikaanse overheid vanaf nu zich daar al nauwlettend mee bezig moet gaan houden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Geen herstel bij bouwmarkten en doe-het-zelf zaken

Het CBS bracht vandaag het bericht naar buiten dat de omzet bij bouwmarkten en doe-het-zelf zaken het afgelopen kwartaal de grootste stijging op jaarbasis liet zien sinds 2006. Dat klinkt goed, maar het zijn niet de volledige cijfers! De volgende grafiek op Marketupdate laat zien dat de trend nog steeds negatief is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Amerikanen hebben moeite met deze drie simpele vragen

We leven in een wereld waarin de ene financiële crisis wordt afgewisseld door de andere. We leven daarnaast ook in een wereld waarin we onze eigen risico’s niet beperken. De mens kan simpelweg vaak niet goed omgaan met geld. En dat zorgt er voor dat we keer op keer te maken krijgen met een crisis. Het financiële systeem klopt op dit moment niet of de mens weet er niet genoeg over. Vooral dat laatste lijkt bijvoorbeeld aanwezig te zijn in Amerika. Ruim 70 procent van de Amerikaanse burgers wist namelijk de volgende simpele drie vragen niet goed te beantwoorden.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Rusland wil Amerikaanse dollar op zijspoor zetten

Rusland heeft achter de schermen experts uit de Russische energiesector, bankiers en verschillende overheidsinstanties bijeengeroepen. Tijdens deze meeting stond het overbodig maken van de dollar als handelsmunt centraal. Rusland wil voortaan meer olie en gas in roebels afrekenen in plaats van Amerikaans dollars, een directe reactie op de Amerikaanse sancties tegen Rusland.