Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 20846 tot 20850
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: zondag 29 juni 2014

Revolutionair rapport IMF over belastingontwijking multinationals

Het IMF waarschuwt ongemeen scherp tegen belastingontwijking en de gevolgen voor ontwikkelingslanden. Ook de theorie die ten grondslag ligt aan de heersende belastingsystemen, krijgt ervan langs.

De G20 weigeren nog steeds hun belastingsystemen te harmoniseren om grootschalige belastingontwijking door multinationals te voorkomen (foto Gobierno de Mexico).

Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 29 juni 2014

'Op termijn duizend nieuwe banen bij VDL-Nedcar'

Dat tekent het Financieele Dagblad (FD) dit weekeinde op uit de mond van president-directeur Wim van der Leegte van moederconcern VDL Groep. Daarmee zou het aantal werknemers bij de autoproducent uitkomen op meer dan drieduizend.

De fabriek van VDL Nedcar wordt op 17 juli officieel geopend door koning Willem-Alexander. Binnenkort start ook de productie van de MINI in Nederland. Daarvoor zei het bedrijf al eerder 400 extra mensen aan te trekken, bovenop de 1.500 die al voor Nedcar werkten. In totaal blijken nu al ruim 2.100 mensen aan de slag te zijn bij de onderneming, aldus het FD.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Goudkoers sterk ondergewaardeerd

De goudkoers is sterk ondergewaardeerd wanneer goud de geldhoeveelheid in de VS zou moeten dekken. Tot 15 augustus 1971 was de Amerikaanse Dollar gedekt door goud. President Nixon schafte de goudstandaard af omdat Amerika te veel geld had gecreëerd versus het goud dat de FED in de kluizen had. Nixon slaagde er in om de Amerikaanse Dollar als wereldreserve munt te handhaven zonder dat de Dollar werd gedekt door goud.

Bron: alternet.org
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

7 vreemde dingen die geld met je hersenen doen

Neuroeconomics is giving us a picture of the brain on money. Some of it isn't pretty.

Money is packed with meaning, and it impacts our personalities, our relationships, and how we think.  As you might imagine, a lot of stuff is going on in our brains when we think about money, and some of it is surprising. Researchers in the emerging field of neuroeconomics are drawing on psychology, neuroscience, and economics to give us picture of the human brain on money. Let’s take a look.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 28 juni 2014

Het is tijd om in het goud te investeren

We trappen waarschijnlijk een open deur in door te stellen dat de goudprijs er maar niet in slaagt om brokken te maken. Elke keer dat de goudprijs van de grond komt blijkt het loosalarm te zijn. Binnen een periode van enkele dagen wordt het goud meestal teruggefloten. Je zou er de moed bij verliezen.