Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 20846 tot 20850
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

China wil spoorlijn aanleggen naar de VS

China wil een 13.000 kilometer lange spoorlijn aanleggen die het land verbindt met de Verenigde Staten. Daarvoor moet een 200 kilometer lange tunnel gegraven aangelegd worden onder de Beringstraat. Een ambitieus en kostbaar project dat meer dan $200 miljard zal kosten.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

'Schaliegas biedt Europa meer onafhankelijkheid'

Dat zei bestuursvoorzitter David Demshur van dienstverlener aan de olie- en gassector Core Laboratories dinsdag.

Demshur verwacht dat het nog vijf tot tien jaar duurt voordat de winning uit schaliebronnen in Europa een noemenswaardige omvang heeft. De oorzaak daarvan is deels de onrust over de veiligheid van 'fracking'.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Column Kees de Kort | Serieuze verbetering

Met het begrotingstekort in Amerika gaat het voorzichtig de goede kant op. "Dat is al een tijdje aan de gang. Het blijft dalen", stelt BNR's Kees de Kort vast. "Het zat allemaal weer mee met de maandcijfers. Tot nu toe is het tekort dit jaar behoorlijk lager dan vorig jaar rond deze tijd. En het is extreem veel lager dan een paar jaar geleden."

Bron: hypotheken-platform.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Miljoen huishoudens met restschuld

Het aantal huishoudens dat een hypotheek heeft die onder water staat neemt ondanks de stijgende huizenprijzen maar heel geleidelijk af. Dat verwacht de Rabobank in een kwartaalupdate over de woningmarkt.

Het aantal hypotheekbezitters dat een betaalachterstand op de hypotheek heeft gaat de komende jaren zelfs toenemen, zo stelt de bank. De verwachting dat het inkomen per huishouden stijgt doet daar niets aan af.

Bron: express.be
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Voor de kleine man is de crisis alles behalve voorbij

Een Portugese kmo die 100.000 euro bij zijn bank wil lenen, moet daarop 7% rente betalen. Een Duitse kmo betaalt exact de helft van die rente. In de eurolanden waar de crisis zich hardst liet voelen, blijven kmo’s afgesneden van (betaalbaar) krediet. The New York Times publiceert dinsdag 2 grafieken op basis van data van de Europese Centrale Bank die duidelijk maken waarom het herstel in de eurozone in twee modellen komt.