Nieuws / Artikelen met het woord

57286 artikelen gevonden. Artikel 2086 tot 2090
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

'Verenigd Koninkrijk niet verplicht om Brexit te betalen'

Het Verenigd Koninkrijk kan zonder iets te betalen uit de Europese Unie stappen. Volgens een rapport van het Britse Hogerhuis is er geen enkele wettelijke verplichting om financiële toezeggingen van de vroegere premier Cameron na te komen, melden Britse media.

Maar het is verstandig om dat in elk geval voor een deel wel te doen, als Groot-Brittannië na de scheiding met de voormalige EU-partners nog door een deur wil en toegang tot de Europese markt wil behouden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Verkiezingskoorts stijgt ten top: Franse PS geeft het IMF de middenvinger

Het IMF, de Wereldbank, de ECB en het ESM, het Europese Stabiliteitsmechanisme, raken het niet eens over de tweede evaluatie van de geleverde en te leveren noodsteun aan de Grieken.

Het IMF heeft geen vertrouwen in de door de ECB voorspelde economische groei in Griekenland (budgetoverschot van 3,5%) en eist meer hervormingen, zoals een sanering van de pensioenen en verdere privatiseringen. De regering Tsipras oppert daarentegen dat dit nieuwe voorwaarden zijn, en dus niet in overweging mogen genomen worden voor de betaling van de toegezegde gelden.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

China wil eerste bestemming blijven voor buitenlandse investeringen

China zal ook dit jaar wereldwijd de meest aantrekkelijke bestemming blijven van buitenlandse directe investeringen. Daarbij wordt vooral gekeken naar nieuwe materialen, nieuwe technologieën en de medische sector.

Dat is de conclusie van een rapport van het China Center for International Economic Exchanges (CCIEE).

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Hernieuwbare energie: waarom Trump alles bij het oude zal laten

De Amerikaanse president Donald Trump heeft zich al vaak kritisch uitgelaten over wind- en zonne-energie, doch de kans dat hij aan belastingaftrek raakt die de investeringen en productie in beide hernieuwbare energiebronnen subsidieert, is volgens een van de leden van zijn transitie-team zo goed als onbestaande. Op de website Utility Dive vertelt die persoon – die anoniem wil blijven – dat energie niet in de top 5 van Trumps to-do lijst staat (Die top 5 bestaat uit belastinghervorming, immigratie, handel, Obamacare en infrastructuur). Dat bleek dinsdag al toen hij het Amerikaanse congres toesprak en het woord ‘energie’ in zijn speech niet één keer vermelde. Ter vergelijking: toen Obama in 2009 dezelfde speech hield, had hij het tot 14 keer over ‘energie’, berekende de Wall Street Journal.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Mario ga eens wat doen

ECB-voorzitter Mario Draghi heeft volgens macro-econoom Kees de Kort geen zit in snoeien in stimuleringsfondsen. 'We hebben inmiddels geleerd dat Draghi daar geen zin in heeft.'