Nieuws / Artikelen met het woord

57648 artikelen gevonden. Artikel 20856 tot 20860
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Opnieuw duizenden mensen uit huurwoning gezet in 2013

In 2013 waren 12.958 huurders bedreigd door uithuiszetting en een groot deel onder hen moest ook effectief de woning verlaten, nadat hun huurcontract door acuut gebrek aan financiële middelen werd ontbonden op vraag van de verhuurder. Het betreft vooral huishoudens op de private woningmarkt, hoewel de cijfers ook een klein aantal sociale woningen betreffen. De Vlaamse Vereniging voor Steden en Gemeenten (VVSG) pleit voor gerichte maatregelen om aan de problematiek te verhelpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Fusie in de goudmijnsector kan goud een glans geven

Het nieuws van de afgelopen weken in de goudmijnsector was ongetwijfeld het bericht dat Barrick Gold en Newmont Mining, twee van de grootste mijngroepen in de wereld, over een fusie hebben onderhandeld. De Wall Street Journal was er als de kippen bij om te melden dat die gesprekken op niets waren uitgelopen maar dat de toon was gezet.

Bovendien bleek dat er in het verleden al was gesproken over een samenwerking. En er is meer: de deuren zijn niet met een doffe klap dichtgeslagen zodat het scenario van een fusie nog steeds op tafel ligt. Er is dus blijkbaar nood aan een bundeling van de krachten in de sector van de goudmijnen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Sterkere deflatie in Griekenland

De prijzen van producten en diensten in Griekenland zijn vorige maand in het snelste tempo in zes maanden tijd gedaald.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Verwacht u aan een short squeeze in zilver

De goud- en zilverprijs noteren al bijna een jaar niet meer lager dan de laatste bodem. Dit wil zeggen dat wie een jaar geleden goud of zilver kocht, vandaag nog steeds op winst staat en dit ondanks verwoede pogingen om de prijs naar beneden te drukken. We hadden het eerder vandaag al over een short squeeze in goud, maar wie echt vuurwerk wil zien, moet naar de short squeeze in zilver kijken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Column Kees de Kort | Eenvoudige baantjes in een hamburgertent of winkel

BNR's Kees de Kort kijkt na het pinksterweekend nog heel even achterom. Zijn oordeel over de cijfers over de arbeidsmarkt in de VS die vrijdag naar buiten kwamen? “Langzaam maar zeker sukkelt het door", gooit De Kort er een van zijn bekende oneliners tegenaan.