Nieuws / Artikelen met het woord

58166 artikelen gevonden. Artikel 20861 tot 20865
Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: dinsdag 22 juli 2014

Spanningen

Door het neerhalen van het vliegtuig van Malaysia Airlines afgelopen donderdag en de toenemende spanningen rondom Israël, hebben aandelenmarkten het te verduren gekregen en hebben goud en zilver aan terrein gewonnen. Even na het verschrikkelijke voorval in de Oekraïne steeg de goudprijs met € 400 per kilo. Het voorval wekte wereldwijd woede en onbegrip. Ook hoe er ter plaatse met het incident wordt omgegaan lijdt tot grote boosheid. Intussen hebben veel beleggers weer hun winst gepakt en zijn goud en zilver weer iets gezakt, maar goud noteert nog steeds boven $ 1300 per ounce.

[...]

Bron: coincourant.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

‘Zweden vraagt Europese Unie om duidelijkheid over belastingaspect Bitcoin’

Het administratief hooggerechtshof van Zweden heeft duidelijkheid gevraagd aan het Europees Hof van Justitie inzake de status van bitcoin en het bijbehorende belastingaspect van deze en andere cryptografische valuta’s. Dit meldt de website Tax-News op basis van een EU-document (Case C-264/14).

Het administratief hooggerechtshof van Zweden wil vooral weten of er BTW dient te worden betaald over transacties in bitcoin en andere cryptografische valuta’s. Op dit moment gaan verschillende EU-leden hier op uiteenlopende manieren mee om. In sommige landen, zoals Duitsland en Engeland, geldt bitcoin als privaat geld of heeft een soort tegoedbon-status, waardoor er geen BTW hoeft te worden betaald over handel in de internetmunt. In andere landen, zoals Polen en Estland, wordt de bitcoin echter gezien als een product, wat betekent dat er wel BTM dient te worden betaald over het kopen van de cryptografische valuta. Ook in Nederland lijkt de bitcoin vooralsnog gezien te worden als een product, maar vooralsnog is het (voor zover ons bekend) niet nodig om BTW over te dragen over de aankoop ervan.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

Prijzen van zink en aluminium schieten omhoog

De prijs van een ton zink steeg met 2,2 procent tot 2.345 dollar per ton, de hoogste stand sinds 4 augustus 2011. Aluminium werd verhandeld voor 2015 dollar per ton. Volgens handelaren is het overaanbod in de markten voor beide basismetalen na jaren vrijwel weggewerkt en zijn de voorraden bij afnemers flink geslonken.

Uit cijfers van de London Metal Exchange blijkt dat de voorraden zink dit jaar met 30 procent zijn geslonken tot het laagste niveau sinds december 2010. Bij aluminium is die daling 9,4 procent tot 4,95 miljoen ton. Dat is de geringste voorraad sinds september 2012.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

'Russische miljardairs vrezen sancties'

Russische miljardairs vrezen mogelijke economische sancties vanuit het westen na het neerstorten van het vliegtuig van Malaysia Airlines en de discussie over de schuldvraag.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 21 juli 2014

Column Kees de Kort | Beleggersoptimisme & staatspropaganda

Beroepsoptimisten. Zo omschrijft BNR’s Kees de Kort Christine Lagarde van het IMF, de Duitse minister Wolfgang Schäuble en Janet Yellen van de Fed. "In hun contract staat: ‘Je móet positief zijn. Anders word je ontslagen'."