Nieuws / Artikelen met het woord

58126 artikelen gevonden. Artikel 20866 tot 20870
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Nog 6 dagen op tanden bijten voor Litouwen

Vanuit de Europese Unie komt er verrassend nieuws. Het Europees Parlement heeft een resolutie goedgekeurd waarin het instemt om Litouwen toe te laten tot de Europese Monetaire Unie (EMU). Dat betekent concreet dat de Baltische staat al op 1 januari 2015 de euro kan invoeren.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Meeste Europese landen voldoen al aan Kyoto-doelstelling

In het klimaatverdrag van Kyoto is afgesproken dat de uitstoot van broeikasgassen omlaag gebracht moet worden tot onder het niveau van 1990. Voor de meeste Europese landen geldt als doelstelling dat de uitstoot 6 tot 8% onder de uitstoot van 1990 moet worden.

Als je kijkt naar de uitstoot van CO2 in 2013, dan blijkt dat de meeste Europese landen al ruimschoots voldoen aan die doelstelling.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Poetin:

It took just a little over an hour for Vladimir Putin to respond to the latest, most provocative and toughest round of US sanctions yet. The response, appropriately enough, came just after the BRICS summit in Brazil, where the world's developing countries yesterday announced the formation of both a BRIC bank and a $100 billion currency reserve to provide a liquidity alternative to the insolvent developed world's central banks. Here Vladimir Putin was asked to comment on the new package of sanctions against Russia announced just minutes earlier by Obama.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Euro is aan de beterhand, maar blijft eeuwige tweede...

e euro heeft in 2013 zijn grootste stijging in 10 jaar tijd laten optekenen. De eenheidsmunt ging gemiddeld 11% hoger tegenover een korf van andere valuta. Tegenover de Japanse yen bedroeg die stijging zelfs 20%. Dat blijkt uit een rapport van de Europese Centrale Bank.

Ondanks dat sommige exporteurs de dure euro als een handicap beschouwen, voorziet de ECB op middellange termijn een terugval in de koers van de euro naarmate de Federal Reserve haar monetaire politiek zal normaliseren. 

[..]

Bron: 925.nl
Geplaatst: donderdag 17 juli 2014

Kredietcrisis? Zelfs Dijsselbloem lijkt het niet meer te snappen

Onze MinFin heeft de Tweede Kamer toch niet verkeerd voorgelicht? Vorige week gaf hij nog zulke vage en ontwijkende antwoorden op doodnormale kamervragen dat er wel iets niet zal kloppen, dachten we; en ziehier...De Parex-soap wordt vervolgd.

Wat is loos?
Een paar jaar geleden kreeg Letland, sinds 2014 het jongste lid van de eurozone, miljarden uit Europa. Dat geld was bedoeld om enkel en alleen één specifieke bank, Parex, te redden. Die club adverteert in het Russisch en heeft enkel kantoren in Letland, Rusland en Zwitserland. Bijzonder handig, want met name de Russische medemens kan zo via Letland zijn eerlijk verdiende stapeltjes contanten elders stallen. Maar een echt Europese bank kunnen we het niet noemen. 

Parex nam dat zwarte geld aan en ging er gewoon mee bankieren. Tijdens de kredietcrisis bleek dat de directie verkeerde beleggingsbeslissingen had genomen en de club ging failliet. Het Russische zwarte geld stond daardoor op de tocht. Niemand weet waarom, maar Parex moest en zou door de EU gered worden. Boze tongen menen dat het geen toeval is dat deze bank grote bedagen aan sponsorgeld aan de premier doneerde, om vervolgens een voorkeursbehandeling te krijgen. Dat heet state capture, een zeer schadelijke vorm van corruptie. 

[...]