Nieuws / Artikelen met het woord

57647 artikelen gevonden. Artikel 20871 tot 20875
Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

Dit is waarom elke andere vorm dan ons huidige financieel systeem geen optie is

Een economie, welke draait op geleend geld, is veel beter in een bepaalde richting te sturen door een klein groepje politici of machthebbers. Met een dergelijk systeem kan het bankwezen in samenwerking met policiti grote projecten financieren zoals oorlogen, bouw van atoomwapens of satelieten maar ook winning van grondstoffen... Goud en BitCoins zijn hier de grote vijanden...

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

Er zijn grote problemen bij pensioenfondsen

Pakken zich donkere onweerswolken samen boven de wereld van de Amerikaanse pensioenfondsen? Als we het Rockefeller Institute of Government mogen geloven is dat inderdaad waar. De meeste federale pensioenfondsen zien het water tot aan de lippen stijgen, ze dreigen met andere woorden te verzuipen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

Mace Blicksilver (Marblehead) : “Amerikaanse jobcreatie bewijst dat heropleving op goede spoor zit”

Voor de vierde maand op rij zijn er in mei meer dan 200.000 nieuwe jobs gecreëerd, een cijfer dat door de markten wordt beschouwd als een signaal dat de economische groei op het juiste toerental zit. De Amerikaanse werkloosheidsgraad is stabiel gebleven op 6,3% van de Amerikaanse beroepsbevolking. Het belangrijkste nieuws was echter dat de Verenigde Staten nu de 8,7 miljoen jobs die verloren waren gegaan door de crisis allemaal opnieuw hebben kunnen invullen. Samen met het nieuws van dit weekend van een toename van de Chinese export in mei – terwijl het nieuws dat de import was gedaald minder geruststellend was – ondersteunt dat het scenario van een wereldwijde economische heropleving. Zolang de rente laag blijft moet dat volgens Mace Blicksilver van Marblehead Asset Management ook de beurskoersen ondersteunen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

In mei was meeste geld te verdienen op beurs van Moskou

In mei hebben beleggers nergens zoveel rendement gemaakt als op de Russische beurs, in euro’s gemiddeld 15,1%. Hoewel Russische aandelen, ondanks deze opmars, dit jaar nog steeds veruit de slechtste belegging zijn lijkt het herstel ingezet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

Nieuw bewijs dat westen zich met sancties tegen Rusland in de eigen voet schiet?

Dat het einde van de gespannen relaties tussen Rusland en het westen nog niet dadelijk in zicht is, zorgt er alvast voor dat Russische bedrijven de nodige maatregelen nemen om te anticiperen op een mogelijke verdere escalatie van de spanningen. Ze bereiden zich voor om voortaan contracten te voldoen in de Chinese yuan renminbi en andere Aziatische valuta’s omdat ze vrezen dat westerse sancties ze de toegang tot de markt voor Amerikaanse dollars zullen ontzeggen. Dat schreef zakenkrant Financial Times zondag op basis van bronnen in de banksector.