Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 20881 tot 20885
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Goud en zilver report (Week 23)

De goudprijs steeg de afgelopen week met 0,2%, terwijl de zilverprijs met ongeveer 1% omhoog ging. De volatiliteit was gedurende de week relatief laag, met uitzondering van donderdag. De ECB maakte toen bekend de rente te verlagen. Dit zorgde voor een tijdelijke spike in edelmetalen en een korte dip in de wisselkoers van de euro.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Handelsoverschot China met 75 procent gestegen

Het handelsoverschot in China is op een jaar tijd met bijna 75 procent gestegen, tot 35,92 miljard dollar (26,33 miljard euro), en overtreft zo de verwachtingen van analisten. De export in het Aziatische land is gestegen, terwijl de import gedaald is.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Best gek: voor de economie is het beter als alles duurder wordt

Het lijkt zo prettig, daling van de prijzen. Die computer die iedere maand goedkoper wordt. Minder betalen voor gas en licht dan vorig jaar. De supermarkt om de hoek waar een volle tas boodschappen 20 euro kost.

Waarom is het goed als alles ieder jaar duurder wordt? Inflatie tast de waarde van spaargeld aan, het kalft af zonder de rekening te plunderen

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Nederlandse spaarders worden de dupe

Het lijkt wel tegenwoordig alsof het ene doemscenario het andere steeds sneller opvolgt. Puur economisch bekeken gaat het wereldwijd niet zo heel erg lekker kunnen we wel stellen. Maar daar trekt niemand zich eigenlijk wat van aan. Morgen is er wel weer ander nieuws en niet te vergeten,  de struisvogeltechniek is door de eeuwen heen ook al zeer effectief gebleken. En struisvogels hebben we tegenwoordig ten overvloede. De hamvraag is dan ook, wanneer wordt er met effectieve maatregelen ingegrepen?

[...]

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 7 juni 2014

Gazprom dumpt de Dollar

Begin april publiceerden wij een artikel over dat de olietak van Gazprom, Gazprom Neft, overwoog om hun afhankelijkheid van de Amerikaanse Dollar af te bouwen. Door de Westerse sancties, als gevolg van de annexatie van de Krim, wilde Gazprom Neft wil zich beschermen tegen mogelijk verdere maatregelen door het Westen. Het bedrijf overwoog om de oliecontracten met Azië niet meer in Amerikaanse Dollars af te rekenen.