EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
34
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
29
kliks
27
kliks
Bron: Edelmetaal-info.nl
17
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 20891 tot 20895 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Deflatie treft na Zuid-Europese landen ook België

Eerder deze maand waarschuwde de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) al voor het gevaar van deflatie in de eurozone. Deflatie, een daling van de prijzen van producten, betekent een waardestijging van de euro. Schulden van overheden, bedrijven en consumenten stijgen eveneens in waarde en zijn daardoor moeilijker af te lossen. Aanhoudende deflatie zou daarom een risico vormen voor het broze economische herstel van de eurozone.

Lees verder op volkskrant.nl
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Opnieuw een tik voor goud

De afgelopen week kabbelde de goudprijs tussen $1205 en $ 1235. Vrijdag echter zakte de goudprijs door $ 1200 en zakte verder weg tot $ 1190 per ounce. De beter dan verwachte banencijfers uit de VS zorgde dat de investeerders in grote getalen de aandelenmarkten instapten en goud de rug toekeerden. Het was voor het eerst sinds 2008 dat het werkloosheidscijfer onder de 6% noteerde (5,9%). Dow Jones haalde hoge cijfers en ook in Europa trokken aandelenmarkten aan. Geen goed teken voor goud, terwijl er alom aanwezige spanningen nadrukkelijk aanwezig zijn. De veilige haven die goud altijd was, wordt vooralsnog niet aangewend. Goud lijkt een belangrijk steunpunt $ 1180 te gaan testen.

[...]

Lees verder op TOV-Hazel
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Wacht met tanken! Nóg goedkopere olie is een onheilspellend teken uit 2010

Gisteren was niet alleen voor aandelen een slechte dag. Ook op de oliemarkt hebben futures een slag te incasseren gehad. De prijs ervan is met 3 USD gedaald naar 84,06 USD per vat. Dat staat te lezen op de website van CNBC.

Gisteren was niet alleen voor aandelen een slechte dag. Ook op de oliemarkt hebben futures een slag te incasseren gehad. De prijs ervan is met 3 USD gedaald naar 84,06 USD per vat. Dat staat te lezen op de website van CNBC.

De druk op de olieprijzen bestaat natuurlijk al langer maar heeft gisteren pas echt zijn gewicht in de schaal gelegd.

CNBC:”(…) De euforie die op de beurs heerste, is volledig verdwenen na de laatste vergadering van de Federal Reserve.” De zenuwachtigheid die daarop is gevolgd, heeft zich vervolgens verspreid naar de verschillende markten – waaronder olie. Dat de Fed zelf redelijk pessimistisch is over de binnenlandse groei is het laatste nieuwtje dat niemand wil horen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Vrije val van de euro: economie crasht in 2017

De euro is een vrije val geraakt. Was de koersverhouding met de dollar in mei 2014 nog 1,40 dollar voor 1 euro, de huidige koers is gezakt naar 1,27. Helaas is het einde van de koersval nog lang niet in zicht. Reden? Het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank (ECB).

Lees verder op citareg.nl
Geplaatst op: vrijdag 10 oktober 2014

Olie 20 procent goedkoper dan in juni

Beleggers vrezen dat de vraag naar het zwarte goud nog verder zal dalen door het matige economische herstel, terwijl het aanbod alleen maar toeneemt. Amerikaanse olie en Brentolie kostten beide 20 procent minder dan in juni van dit jaar. Brentolie werd bovendien voor het eerst sinds juni 2012 voor minder dan 90 dollar per vat verhandeld.

Het termijncontract voor de levering van Amerikaanse olie in november daalde 1,8 procent tot 85,77 dollar per vat, de laagste prijs sinds december 2012. Het identieke contract voor Brentolie daalde ook 1,8 procent, tot 89,76 dollar per vat.

Lees verder op bnr.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs