Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20891 tot 20895
Bron: dekritischebelegger.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Draghi vecht tegen een draak

Gisteren verlaagde de Europese Centrale Bank (ECB) het belangrijkste rentetarief waartegen banken in de eurozone geld kunnen lenen van 0,25 naar 0,15 procent. De depositorente wordt voor het eerst negatief met min 0,1 procent, wat historisch uniek is.

Deze renteverlaging duidt in weerwil wat de politici mogen zeggen zoals Rutte en Dijsselbloem, dat de crisis niet voorbij is, zeker niet voor de gewone man. In een crisis treedt er een herverdeling van de welvaart op. Het voornaamste aspect is het welvaartsverlies van de modale burger ten gunste van de kapitaalbezitters omdat de bergen liquiditeit die in de markt is gepompt voor een behoud van kapitaal zorgt en zelfs dit stimuleert.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

IMF vreest bubbel op Britse huizenmarkt

Er dreigt oververhitting te ontstaan op de Britse woningmarkt door de sterk stijgende huizenprijzen en banken moeten daarom terughoudender zijn met het verstrekken van risicovolle hypotheken. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Zorgt een Franse revolutie voor het einde van Europa ?

De Europese verkiezingen hebben de euro sceptici sterker gemaakt. Maar het meest verontrustende nieuws kwam uit Frankrijk waar anti-euro partij Front National van Marie Le Pen zeer goed scoorde. Frankrijk stond aan de wieg van de Eurozone, maar een nieuwe Franse Revolutie kan wel eens het einde van de Eurozone betekenen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

'Weer miljardenschikking Bank of America'

De bank onderhandelt met het Amerikaanse ministerie van justitie over een schikking van ten minste twaalf miljard dollar (8,8 miljard euro) wegens het verkopen van rommelhypotheken. Vijf miljard daarvan is bestemd voor hulp aan huiseigenaren die met hoge hypotheekschulden kampen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

10 redenen voor een zomerrally van de goudprijs

Het klinkt ongeloofwaardig, maar de goudprijs zou deze zomer wel eens een sterke rally kunnen neerzetten. Het negatieve sentiment rond goud neemt door de recente koersdaling weer grote proporties aan, maar op de financiële markten gaat het dikwijls naar de andere kant dan de verwachtingen. SilverDoctors ziet dan ook tien redenen waarom we een rally kunnen krijgen van de goudprijs deze zomer: