Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20896 tot 20900
Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Column Kees de Kort | Spaarders op hun knieën

ECB-president Mario Draghi heeft gedaan wat er van hem verwacht werd, zegt BNR's Kees de Kort. Hij somt op: "De rentes wat verlaagd, wat andere maatregelen genomen en bovendien heeft hij niet al z’n kruid verschoten. Hij heeft nog een beetje gesuggereerd dat er in de toekomst nog wel eens sprake kan zijn van quantative easing."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Waarom zijn de voedselprijzen zo hoog ?

Iedereen die zelf boodschappen doet, zal het wel ervaren: de prijzen voor voeding gaan precies alleen maar omhoog. Inflatie lijkt officieel dan wel onder controle, maar het eindsaldo op ons kassaticket blijft stijgen. Daar is een simpele reden voor: olie. We eten als het ware olie, aldus of two minds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Weinig mensen geloven in de toekomst van de goudmarkt

Wat zal de goudprijs in de komende maanden doen? Waar zal de goudprijs op het einde van dit jaar staan? Twee makkelijke vragen waarop het echter buitengewoon moeilijk is om een antwoord te formuleren. Het goud heeft zich in de afgelopen maanden vaak als een jo-jo gedragen. Op en neer, en neer.

Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

Spaanse rente op laagste niveau ooit

De rentes op staatsleningen van de eurolanden zijn sinds het rentebesluit van de Europese Centrale Bank (ECB) naar historisch lage niveaus gedaald. 

Bron: marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

ECB lanceert Targeted LTRO, wat is dat precies?

De ECB verlaagde gisteren niet alleen de rente naar een ongekend laag niveau, ook kondigde ze een nieuw stimuleringsprogramma genaamd Targeted Long Term Refinancing Operation (TLTRO) aan. Dit nieuwe stimuleringsprogramma is in feite een light versie van de twee LTRO rondes die eind 2011 en begin 2012 gelanceerd werden door de Europese Centrale Bank. Voordat we dieper ingaan op het nieuwe TLTRO programma blikken we eerst even terug op de eerste LTRO stimuleringsronde…