Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 2091 tot 2095
Bron: nu.nl
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Nederlandse export aardgas in drie jaar gehalveerd

Afgelopen jaar exporteerde Nederland voor 8,2 miljard euro aan aardgas.

Daarmee is de export in drie jaar tijd ruimschoots gehalveerd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag.

In 2016 was de export van aardgas goed voor 2 procent van het totaal van 433 miljard euro aan  geëxporteerde goederen. In 2013 was dat nog 4 procent.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

De 10 belangrijkste samenzweringstheorieën aller tijden

Een samenzweringstheorie is volgens cultuurcriticus Frederic Jameson een manier voor gewone mensen om zichzelf ervan te overtuigen dat “wij” onder de knoet leven van een machtige wereldelite – “zij” – wiens belangen diametraal tegenovergesteld zijn aan de onze. Vaak zijn de theorieën opvallend goed onderzocht en klinken ze zelfs vrij aannemelijk. De motieven van de bad guys zijn in de meest overtuigende verhalen dan ook erg plausibel: geld en macht.

Geloofwaardige complottheorieën (die verschillen van onmogelijke en absurde theorieën) kunnen ook intelligente mensen met een enigszins paranoïde opvatting over de wereld verleiden en de basis leggen voor diepgaande onderzoeksjournalistiek. Bovendien maakt het feit dat de machthebbers van onze planeet inderdaad puur hun eigen belangen dienen – zoals blijkt uit allerlei recente afluisterschandalen en doofpotoperaties – zulke theorieën des te geloofwaardiger.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Zwitserse centrale bank: Contant geld blijft belangrijk

De Zwitserse centrale bank benadrukt dat contant geld een veilige manier is om een deel van je vermogen buiten het banksysteem te bewaren. En met de invoering van een negatieve rente in januari 2015 is er een extra reden bij gekomen om een deel van je vermogen in contanten aan te houden.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Bitcoin duurder dan goud

De prijs van bitcoin bereikte donderdag een nieuw record van $1.280. Daarmee is de virtuele munt voor het eerst in haar jonge geschiedenis duurder dan een troy ounce goud. De prijs van bitcoin is de afgelopen weken erg hard gestegen, mede door grote belangstelling vanuit China. Het is denkbaar dat de vraag naar de virtuele munt in China is toegenomen door de strenge kapitaalcontroles, maar dat is lastig met cijfers aan te tonen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 2 maart 2017

Analyse: Laat Trump het dollarsysteem vastlopen?

Als het aan de Amerikaanse president Trump ligt komt er een einde aan het structurele tekort op de handelsbalans van de Verenigde Staten. De grootste economie ter wereld moet weer meer producten zelf gaan produceren en minder goederen importeren. Dat klinkt als een goed plan, maar wat de nieuwe regering in Washington misschien niet beseft is dat het verkleinen van het handelstekort verstrekkende gevolgen kan hebben voor het wereldwijde dollarsysteem.