Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 20906 tot 20910
Bron: demorgen.be
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Ook België klaagt monsterboete BNP Paribas aan bij Obama

De Verenigde Staten willen BNP Paribas een miljardenboete opleggen omdat de bank landen zoals Soedan en Cuba zou hebben geholpen het Amerikaanse embargo te omzeilen. Volgens de laatste berichten zou de boete meer dan 10 miljard dollar bedragen (7,35 miljard euro). Dat kan voor ons land grote financiële gevolgen hebben, gezien België met een belang van 10,3 procent de grootste aandeelhouder is van de Franse bank.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Manipulatie Goudprijs erger dan gedacht

De manipulatie van de goudprijs is op veel grote schaal gebeurd dan alleen door handelaar Daniel Plunkett van Barclays, waarvoor de Britse bank met £26 miljoen is beboet.

Dat concludeert de Financial Times na een rondgang onder partijen in de markt. Volgens een handelaar was het beïnvloeden van de goudprijs ‘routine’ en zouden meer banken daarbij betrokken zijn.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Zijn Amerikaanse aandelen duur?

De Amerikaanse aandelenmarkt staat op een all-time high, maar is ze daarmee ook overgewaardeerd geraakt? De koers/winst verhouding suggereert van niet. Deze ligt weliswaar boven het lange termijn gemiddelde, maar beneden het gemiddelde van de afgelopen 25 jaar. In de dotcom bubbel lag de ratio ook veel hoger voor de crash kwam.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Tarweprijs onderuit door schrikreactie van beleggers

De tarweprijs is de afgelopen weken sterk gedaald, omdat veel beleggers uit voorzorg hun positie hebben afgebouwd. Regenval vergroot de kans op een goede oogst, maar de verkoopgolf is volgens Cor Wijtvliet voorbarig. Er is lang niet genoeg regen gevallen in Amerikaanse staten waar veel tarwe geproduceerd wordt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Zet Poetin het westen opnieuw voor schut?

Dat de G7 gisteren zonder Rusland werd gehouden en dat de Russische president Poetin daarover gespierde taal gebruikte, zet wellicht een eerder markant feit van deze week wat in de schaduw. Een gebeurtenis die nochtans duidelijk illustreert dat Rusland op alle vlakken aan het bouwen is aan een Russisch-Chinese as. Dinsdag kondigde de Russische minister van financiën Anton Silouanov  immers aan dat China en Rusland een akkoord hebben gesloten om een Chinees-Russisch ratingagentschap op te richten.