Nieuws / Artikelen met het woord

58123 artikelen gevonden. Artikel 20906 tot 20910
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Meer mensen afhankelijk van voedselbank

Het aantal mensen in de grote steden dat afhankelijk is van voedselbanken is in 2013 met circa een derde toegenomen.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Financieel systeem vandaag kwetsbaarder dan in 2007

De wereldeconomie is even kwetsbaar voor een nieuwe financiële crisis als ze dat in 2007 was, met het bijkomende gevaar dat de schuldenratio’s van de landen een pak hoger liggen, die van de zogenaamde opkomende economieën inbegrepen.

Dat heeft Jaime Caruana, die de Bank for International Settlements (BIS) leidt, gezegd in een interview met de Britse krant The Telegraph. De BIS heeft haar zetel in het Zwitserse Basel, streeft internationale monetaire en financiële samenwerking na en treedt op als bank voor de nationale centrale banken.

Caruana waarschuwde voor de tsunami aan goedkoop geld die de markten nu al jaren overspoelt. Hij zei dat investeerders de risico’s van een hogere rente volledig negeren in hun ‘gulzige jacht naar opbrengsten’.

[...]

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Wereldeconomie nu kwetsbaarder dan voor de crisis

Volgens de Bank for International Settlements is de wereldeconomie nu nog kwetsbaarder voor een financiële crisis dan in 2008, omdat de schuldposities wereldwijd veel hoger zijn geworden. Daar komt bij dat landen die in 2008 economisch gezien de kar nog konden trekken er nu ook minder sterk voor staan. Ook de BRICS-landen zijn inmiddels kwetsbaar gebleken.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 14 juli 2014

Column Kees de Kort | Soms zelfs een plusje

Een paar jaar geleden was het Amerikaanse begrotingstekort nog lachwekkend hoog, zegt BNR's Kees de Kort. Maar inmiddels is dat wel anders. "De afgelopen een, twee jaar is er sprake van een behoorlijke verbetering. "