Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 20946 tot 20950
Bron: duurzaambedrijfsleven.nl
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

IEA: vraag naar olie blijft stijgen

De vraag naar olie blijft de komende vijf jaar verder stijgen, met gemiddeld 1,3 procent per jaar. Tegen 2019 jaagt de wereld er volgens het IEA bijna 100 miljoen vaten per dag doorheen.

Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) voorspelt de olieproductie voor de komende vijf jaar in het Medium-Term Oil Market Report 2014.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Autoverkoop in eurozone nog altijd veel lager dan 5 jaar geleden

De Vereniging Eigen Huis en de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) proberen elke maand weer een positieve draai te geven aan de nieuwe cijfers over de huizenverkoop en de huizenprijs. En de autobranche probeert elke maand zo positief mogelijk te berichten over de Europese autoverkoop.

Eerder deze week konden we lezen dat de autoverkoop in Europa in mei 2014 4,5% hoger was dan in mei 2013. Mei 2014 was de 9e maand op rij dat de autoverkoop steeg. De Europese verkoopcijfers werden omhoog getrokken door een handvol landen waar de stijging nogal groot was.

Bron: coincourant.nl
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

ABN Amro gaat experimenteren met Bitcoin

ABN Amro gaat experimenteren met Bitcoin, zo blijkt uit een artikel van de Automatiserings Gids. De proef komt er op initiatief van Menno van Leeuwen, de manager in het Innovation Center van de genationaliseerde bank.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

De sleutel van een anti-dollar wereld ligt bij Europa

Het is al weer enige tijd geleden dat we nog veel verhalen horen over de oorlog tussen Oekraïne en Rusland of dat we berichten lezen voor de afkeer van de Amerikaanse dollar om de dominantie van de Verenigde Staten te doorbreken. Rusland is een van de drijvende krachten achter de ontmanteling van de dollar. De stilte komt dus als geroepen voor Rusland. Sterke man achter dit alles is Sergey Glazyev, adviseur van Putin. Hij legt de sleutel in handen van … Europa.

Sergey Glazyev was de man die Putin voorstelde om Amerikaanse obligaties te dumpen en om de strategische gasdeal met China door te duwen. Volgens Glzyev kan men de Verenigde Staten maar op 1 manier dwingen te stoppen met een nieuwe koude oorlog: de vernietiging van de Amerikaanse dollar.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 juni 2014

Zit de wereld binnenkort zonder grondstoffen?

Een nieuw rapport over ‘de energiewinning op aarde’ bracht aan het licht dat het huidige verbruik van grondstoffen zijn limieten bereikt. De ontginning van minerale en fossiele grondstoffen aan het huidige tempo is niet houdbaar. De limieten van de economische mogelijkheden zijn beperkt en we naderen in snel tempo het point of no return. Dit wil uiteraard zeggen dat in de toekomst de prijzen van grondstoffen alleen maar omhoog kunnen.