Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 20946 tot 20950
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Er is een grote misvatting over China en goud

Koos Jansen doet zeer goed werk met betrekking tot de Chinese goudmarkt, weinige kennen de Chinese goudmarkt zo goed als de man van In Gold We Trust. Hij wil dan ook een grote misvatting uit de wereld helpen. China koopt niet massaal goud om er een goud gedekte Yuan van te maken, China koopt goud om de Yuan te ondersteunen!!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Met deze Russische obligatie valt gegarandeerd mooi geld te verdienen

Net nu de geopolitieke spanningen in Oekra´ne en Rusland weer aan het toenemen zijn heeft ratingbureau Standard & Poorĺs vorige week de Russische overheidsrating verlaagd naar BBB-. Dat is nog net investment grade. Deze verlaging was de eerste sinds december 2008. Toch houdt dat ook kansen in voor de beleggers. In bijna de helft van de ratingaanpassingen van S&P of diens concurrent Moodyĺs blijkt daarna de effectieve rente op dergelijke obligaties te dalen. En een rentedaling op obligaties houdt in dat de koersen op de bestaande obligaties stijgen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Rijkste procent Belgen bezit 12,37 procent van totale vermogen

Uit een studie van de Universiteit Antwerpen die De Standaard kon inkijken, blijkt dat de vermogens in Belgi├ź erg ongelijk verdeeld zijn. De tien procent rijksten in ons land zijn meer dan 254 keer rijker dan de tien procent armsten. Bovendien bezit het rijkste procent tien procent van het totale vermogen.

Bron: ad.nl
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Nederlandse banken weg uit Rusland en Oekraïne

Nederlandse banken zijn druk bezig hun belangen in Rusland terug te dringen. Ze hebben voor vele miljarden in Rusland en Oekraïne uitstaan en vrezen de gevolgen van het conflict in Oekraïne.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

ESM mag banken rechtstreeks herkapitaliseren

Er komt een tijdelijke regeling om banken in nood direct te herkapitaliseren via het Europees Stabiliteits Mechanisme.