Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 2096 tot 2100
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Klopjacht op Nederlandse zwartspaarders

Er is een klopjacht gaande op 3800 Nederlanders die hun vermogen hebben gestald bij een Zwitserse bank. De FIOD heeft dankzij een tipgever nieuwe gegevens in handen.

Volgens het oporingsteam van de Belastingdienst is de hoeveelheid Zwitserse bankgegevens vergelijkbaar met de vorig jaar gelekte Panama Papers.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Rotklussen... ook politici moesten ze ooit doen

De meesten onder ons hebben geen al te prettige herinneringen aan de rotklusjes die we in het begin van onze carrière moesten uitvoeren, en dat geldt ook voor enkele van onze politici.

Bron: Express.be
Geplaatst: maandag 3 april 2017

El Salvador verkiest water boven goud

In El Salvador heeft het parlement woensdag een verbod op mijnbouw goedgekeurd op zijn ganse grondgebied. Het verbod geldt voor de extractie van alle metaalhoudende grondstoffen, goud inbegrepen.

Het gaat om een wereldprimeur die als doel heeft de lokale waterbronnen in deze Centraal-Amerikaanse republiek te beschermen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Grafiek: Goudaankopen centrale banken sinds 1948

Sinds de Tweede Wereldoorlog heeft het internationale monetaire systeem verschillende fasen ondergaan. Door het loslaten van de goudstandaard speelde het edelmetaal geen rol van betekenis meer in het dagelijkse betalingsverkeer, maar daarmee was de rol van goud als monetair anker en als ultieme reserve nog niet uitgespeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 april 2017

Marges Europese banken nog steeds in gevarenzone

De Europese Centrale Bank waarschuwt de Europese banken opnieuw dat de marges dringend moeten stijgen, dit met behulp van structurele aanpassingen van de huidige businessmodellen. Enkel op deze manier kunnen toekomstige uitdagingen op een gezonde manier aangepakt te worden.