Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 2096 tot 2100
Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Brexit? Wie in het VK wil blijven moet een document van 85 pagina’s invullen

In Groot-Brittannië moeten buitenlanders een vragenlijst van vijfentachtig pagina’s invullen om eventueel uitzicht te behouden op een definitieve verblijfsvergunning.

Dat is zelfs voor immigranten uit een aantal Oost-Europese landen – die nochtans goed vertrouwd waren met de zware bureaucreatie van hun communistisch verleden – verscheidene pagina’s teveel.

Bron: Express.be
Geplaatst: zaterdag 4 maart 2017

Ofo: Chinees platform dat fietsen deelt is 1 miljard dollar waard

Het Chinese bedrijf Ofo, aanbieder van fietsdelen, heeft met een kapitaalronde een bedrag van 450 miljoen dollar opgehaald.

De waarde van de onderneming wordt nu geraamd op een bedrag van meer dan 1 miljard dollar.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

China telt nu 100 parlementsleden die miljardair zijn

Meer dan honderd Chinese parlementairen hebben elk omgerekend meer dan een miljard euro op hun rekening staan. Dat blijkt uit het jaarlijkse Hurun-rapport, dat de verdeling van rijkdom in China in kaart brengt. Hun rijkdom groeide sinds president Xi Jinping vier jaar geleden aan de macht kwam met ruim 64%. Hoewel Xi bij zijn indiensttreding de strijd tegen de corruptie inzette, worden parlementairen – dat zijn de leden van het volkscongres (NPC) en het adviesorgaan van de regering (CPPCC) in China – almaar rijker.

Hun vermogen groeit ook veel sneller dan de Chinese economie, die gemiddeld met 7 % per jaar steeg of de Chinese beurs, die een stijging van gemiddeld 7,2% liet optekenen.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Wordt Trumps muur gewoon een hek?

De bouw van de muur die de zuidelijke grens van de Verenigde Staten volledig moet afschermen tegen illegale immigratie vanuit buurland Mexico, zal misschien niet zo snel beginnen als president Donald Trump had gehoopt.

Het departement dat voor de bouw van de muur bevoegd is, het Department of Homeland Security (DHS), heeft amper 20 miljoen dollar kunnen vinden om het project te financieren. Trump was van plan DHS-fondsen aan te spreken tot hij van het Amerikaanse congres de nodige steun voor zijn plan krijgt, maar volgens het persagentschap Reuters is daar een pak minder geld beschikbaar dan hij gehoopt had.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Amerikaanse huizenverkopen dalen naar het laagste niveau in een jaar tijd!

Tijdens de laatste maand van het jaar 2016 wist de Amerikaanse huizenmarkt in positieve zin te verrassen. Deze positieve prikkel blijkt echter van korte duur te zijn geweest. In de maand januari daalde het aantal huizenverkopen onverwachts met 2,8% in waarde.

Volgens de economen is deze daling te verklaren uit het feit dat het aanbod van huizen op een zeer laag niveau terecht is gekomen en dat de hypotheekrentes de afgelopen maanden zijn gestegen. De laatstgenoemde factor komt met name door de verkiezingsoverwinning van Trump. Sinds november 2016 zit de rente op de kapitaalmarkt in de lift en de huizenmarkt lijkt hier ook de hinder van te ondervinden.