Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 20951 tot 20955
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Verder neerwaarts risico voor goud en zilver

Louise Yamada is een van de meest vooraanstaande onafhankelijke technische analisten. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring en werd al 4 keer “Institutional Investor” van het jaar. Volgens Louise Yamada kan de goudprijs nog verder dalen, net als de zilverprijs en goudmijnaandelen. Het momentem is opnieuw zeer negatief, aldus Gold Silver Worlds.

De goudprijs vertoefde in april en mei tussen een smalle bandbreedte. Deze werd neerwaarts doorbroken waardoor het nu terug in een dalende trendlijn sinds 2012 zit. De kans is nu groot dat de onderkant van de trading range tussen $ 1.200 en $ 1.400 getest zal worden. Deze trading range gaat ondertussen al 2 jaar mee. Als $ 1.200 niet kan standhouden is $ 1.100 de volgende weerstand.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Canadese munthuis verkoopt kwart meer zilveren munten

De Royal Canadian Mint heeft in het eerste kwartaal van dit jaar 8,2 miljoen zilveren munten verkocht, een stijging van 24,2% ten opzichte van dezelfde periode van vorig jaar. Ondanks de daling van de zilverprijs blijven beleggers overtuigd van zilver. Zowel het Canadese als het Amerikaanse munthuis verkochten in 2013 meer zilver dan in 2011.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Prijs Bitcoin stijgt 50% in twee weken

De prijs van bitcoin is in de tweede helft van mei met ongeveer 50% gestegen. Daarmee wordt de negatieve trend doorbroken die begin dit jaar werd ingezet. Toen bereikte de virtuele munt nog een koers van $950 per troy ounce. Op het moment van schrijven is de virtuele munt $665 waard.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Obama wil troepen in Oost-Europa uitbreiden

Met het oog op de geëscaleerde crisis in Oekraïne willen de Verenigde Staten hun troepenmacht in Oost-Europa uitbreiden. Dat bevestigde de Amerikaanse president Barack Obama dinsdag in Polen. Hij vraagt daarvoor aan het Amerikaans Congres één miljard dollar (735 miljoen euro) aan bijkomende begrotingsmiddelen.

Bron: Cassandraclub
Geplaatst: dinsdag 3 juni 2014

Voorproefje: dalende aardgasproduktie leidt tot economische krimp

De Nederlandse aardgasproduktie zal de komende decennia verder dalen. Dat leidt ertoe dat Nederland minder aardgasinkomsten krijgt uit het buitenland. In het eerste kwartaal van 2014 kromp het Nederlandse Bruto Binnenlands Produkt met 1,4% t.o.v. het laatste kwartaal van 2013.

Die krimp van het BBP komt hoofdzakelijk doordat er minder aardgas geproduceerd werd.

Deze “onverwachte” economische krimp is een voorproefje van wat Nederland de komende decennia staat te wachten. Deskundigen waarschuwen hier al langer voor, maar die waarschuwingen worden door politici van links tot rechts genegeerd. Men doet net alsof het aardgas nooit op zal raken.