Nieuws / Artikelen met het woord

57267 artikelen gevonden. Artikel 20951 tot 20955
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

De maatschappij is volkomen uit balans

Bij het kritisch volgen van de economie valt mij op dat de mainstream media (MSM) hun uiterste best doen om een positief beeld van onze maatschappij te creëren. Er passeren doorgaans meer positieve berichten dan negatieve berichten de revue. Het theater van onze economie. Een aaneenschakeling van veel opbeurende berichtjes met soms een wat minder gunstige boodschap, maar uit het geheel moeten we opmaken dat het allemaal weer wat beter gaat. Een aantrekkende woningmarkt, een groeiende industrie, bijgestelde hogere groeicijfers van de meeste eurolanden, een aansterkende euro, dus wat willen we nog meer zo vlak voor de verkiezingen van het Europees Parlement (EP)?

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

Nederlandse banken hebben 15 miljard tegoed van Rusland

Nu de relaties tussen Rusland en het westen iedere dag slechter worden zet The Economist de schijnwerper op de leningen die westerse banken hebben uitstaan bij de Russen. In totaal gaat het om 250 miljard. Frankrijk is veruit de grootste schuldeiser, maar Nederlandse banken hebben ook veel geld uitstaan bij Poetin

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 4 mei 2014

China erkent 'groeipijnen' in Afrika

De Chinese premier Li Keqian geeft voor het eerst toe dat Chinese bedrijven 'groeipijnen' ondervinden op het Afrikaanse continent, dat meldt het Chinese persagentschap Xinhua.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

De robot kan de werkloosheid doen exploderen

De grote leiders van deze wereld hameren op een lage werkloosheid. Toch is de Fed inmiddels al van gedachten veranderd. Terwijl de Fed ons vorig jaar nog duidelijk attendeerde dat de werkloosheid lager moest alvorens het stimuleringsbeleid werd afgebouwd, is die gedachten opeens van de aarde verdwenen. De Fed heeft zelfs te kennen gegeven dat het zich minder zal richten op de werkloosheid in vergelijking met een jaar eerder. Dit is ook duidelijk te zien aan het stimuleringsbeleid, daar zijn namelijk al tientallen miljarden van afgehaald.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Goud als mainstream asset

De beslissing over de eventuele toevoeging van extra assets van de FCA zal eind juni van dit jaar worden genomen. Volgens Mark O’Byrne, Directeur van Goldgore, zal de mogelijke toestemming leiden tot een grotere vraag naar goud en zal goud meer op de radar van mainstrean beleggers komen. Goldcore beheert volgens Bloomberg meer dan $200 miljoen belegd vermogen in edelmetaal. O’Byrne gaf aan in een telefonische reactie aan Bloomberg dat de beslissing tot gevolg heeft dat goud door beleggers als een mainstream asset zal worden gezien.