Nieuws / Artikelen met het woord

57282 artikelen gevonden. Artikel 20956 tot 20960
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Belastingparadijs Nederland in de knel door Oekraïne?

Door de sancties tegen Rusland komt ook belastingparadijs Nederland in de knel. Vermogende Russische bedrijven gebruiken de gunstige belastingregels in Nederland en andere belastingparadijzen als Zwitserland, Cyprus en Ierland om vermogen veilig te parkeren en belastingen te ontwijken. 

Bron: deadvocatenwijzer.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Zwartspaarders: voorkom een boete!

Eind maart is bekend geworden dat binnen de Europese Unie vanaf 2015 het bankgeheim wordt opgeheven. Tot op heden is daar weinig ruchtbaarheid aangegeven. De opheffing heeft gevolgen voor de inkeerregeling.

Spaarders die in de aangifte inkomstenbelasting fiscaal vermogen hebben verzwegen hebben zo nog tot juli 2014 om zonder boete gebruik te maken van de inkeerregeling. Bij een inkeer tot 1 juli 2014 wordt de vergrijpboete van de belastingdienst verminderd tot nihil, bij inkeer van 1 juli 2014 tot 1 juli 2015 wordt uitgegaan van een boete van 30 procent. Bij inkeer vanaf 1 juli 2015 wordt uitgegaan van een boete van wel 60 procent.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Zo kwetsbaar zijn Nederlandse banken voor Russische crisis

Harde handelssancties tegen Rusland lijken in het conflict rond Oekraïne vooralsnog achterwege te blijven. Maar de financiële sector in Rusland is wel onrustig. Buitenlandse banken met leningen in Rusland moeten op hun tellen passen.

De sterke handelsbetrekkingen van vooral Duitsland met Rusland, maken een harde aanpak van Rusland in de Oekraïne-crisis een heikele zaak. Duitsland is voor ongeveer een derde van zijn gasverbruik afhankelijk van Russische gas en Duitse bedrijven hebben voor miljarden in Rusland geïnvesteerd.

Bron: koopwoningen.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Woningverkoop in april: stijgingspercentage van 79%!

Een stijging van 79%. Een percentage dat toch wel heel duidelijk laat zien dat er iets gebeurt op de woningmarkt. Werden vorig jaar in april nog 9.500 woningen verkocht, dit jaar vlogen de woningen als warme broodjes over de toonbank. Makelaarsland noteerde uiteindelijk 17.000 verkochte woningen in april, zonder twijfel de beste maand in de afgelopen zes jaar. In maart eindigde de teller op 14.500 woningen. The only way is up!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

De goudprijs kan profiteren van het conflict in Oekraïne

De situatie in Oekraïne houdt de gemoederde al weken bezig. We lijken geen steek verder te komen in de oplossing van dit conflict. Rusland wil absoluut de Krim niet overgeven aan Oekraïne en daardoor staat zowel Europa als Amerika voor een groot dilemma. Afgelopen weekend werd zelfs gesproken over een eventuele derde wereldoorlog. Deze uitspraak heeft voor veel oproer gezorgd en daardoor wordt de druk alleen maar groter.