Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 20971 tot 20975
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Bretton Woods, de petrodollar en The Big Reset

Zowel bij de Eerste Wereldoorlog als bij de Tweede Wereldoorlog begon Amerika pas mee te vechten aan het einde van beide oorlogen. Tijdens beide periodes exporteerde Amerika dan ook allerlei grondstoffen die de oorlogvoerende landen nodig hadden voor hun wapenindustrie. Al deze landen betaalden Amerika met goud aangezien er nog sprake was van een goudstandaard voor de internationale handel. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bezat Amerika 2/3 van al het goud op de wereld en werd er besloten om over te gaan op een nieuw internationaal geldsysteem, het Bretton Woods systeem.

Bron: globaleconomicwarfare.com
Geplaatst: donderdag 29 mei 2014

Negeer deze waarschuwingen niet; de dollar ligt onder vuur

The dollar has been under attack for quite some time, but has been propped up by a global economic crisis and a lack of credible alternatives. This does not mean, however, that the dollar is a permanent bedrock of stability. Instead, the underpinnings of dollar resilience are being been pulled away one by one.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 mei 2014

Goud gaat van Noord-Amerika via Zwitserland naar China

Er is al veel geschreven over de grote verhuizing van het goud van het westen naar het oosten. De westerse investeerders bouwen hun posities in goud, zilver en andere edelmetalen af. Ze doen dat op een speciale manier, meer bepaald door het verkopen van papieren goud. Het fysieke goud wordt anderzijds door de Aziaten overgenomen.

Dit proces verdient een woordje uitleg. De vraag naar goud in verschillende Aziatische landen is zo groot dat het aanbod meermaals overschreden wordt. Er moet dus goud van elders aangevoerd worden en dat elders is uiteraard het westen, in casu de U.S. en Europa. In deze regio’s is de interesse voor goud namelijk minder groot.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 29 mei 2014

Onverwacht forse krimp Amerikaanse economie

De Amerikaanse economie is in het eerste kwartaal van dit jaar met 1 procent op jaarbasis gekrompen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 mei 2014

Polen behoort tot één van de sterkst groeiende landen

Na het uiteenvallen van het Sovjet-blok zijn alle landen die voordien deel uitmaakten van dit blok hun eigen weg gegaan. Sommige landen is het economisch goed gegaan, andere landen blijven maar wat aanmodderen. De algemene trend is niettemin dat het vroegere Sovjet-blok toch het juiste pad heeft teruggevonden of alleszins goed op weg is om dat te doen.