Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 20971 tot 20975
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Amerikaanse aandelen zijn niet overgewaardeerd

De Dow Jones en de S&P 500 index stegen vorige week naar recordhoogte. Het is moeilijk te bevatten dat de beurzen zo snel stijgen, gezien de hoeveelheid slecht nieuws over de toestand van de economie. Toch hebben grote bedrijven het niet slecht, want ze weten hun winstgevendheid nog altijd op peil te houden. Historisch gezien is de markt nog niet overgewaardeerd.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

"Wees niet bang voor problemen tussen VS en China"

Een opmerkelijke uitspraak komt deze week van de Chinese president Xi Jinping. Hij zei dat de wereld niet hoeft te vrezen voor spanningen tussen de twee grootmachten. China heeft de wens uitgesproken om een vreedzame relatie op te bouwen met de VS, waarin wederzijds respect centraal staat en waarin conflict en confrontatie vermeden wordt. Dit is volgens Jinping in het belang van alle mensen op de aarde.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Wordt de Fed binnenkort vervangen door een computer ?

De Amerikaanse economie gaat momenteel door een fase van robotisering. Steeds meer computer gestuurde robots nemen de werkkracht van arbeiders over. Vivek Ranadive, oprichter en CEO van Tibco Software, denkt dat het in de toekomst ook mogelijk is dat banken, en dus ook de Federel Reserve, vervangen kunnen worden door computers.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

De investeerder moet het goud niet loslaten

Goud is een onderwerp dat in kringen van investeerders een beetje moeilijk begint te worden. Want elke poging tot opleving in de goudprijs wordt bruusk een halt toegeroepen. Dat was nog maar eens het geval op het einde van Q2 toen de goudprijs zonder zichtbare reden opeens terugviel onder het niveau van 1300 dollar per troy ons.

Voor Cody Willard, auteur van de rubriek Revolution Investing op MarketWatch, voldoende aanleiding om opnieuw in de pen te kruipen om zijn mening over het goud neer te schrijven. Willard heeft recht van spreken want hij is auteur van het druk gelezen boek Everything You Need to Know About Investing in Gold and Silver.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 9 juli 2014

Griekse ambtenaren staken tegen ontslagen

In Griekenland zijn ambtenaren vandaag aan een 24 urenstaking begonnen uit protest tegen geplande ontslagen. Ministeries en andere openbare diensten liggen plat. In openbare ziekenhuizen worden alleen noodgevallen behandeld, zo melden Griekse media.