Nieuws / Artikelen met het woord

57289 artikelen gevonden. Artikel 20976 tot 20980
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

De robot kan de werkloosheid doen exploderen

De grote leiders van deze wereld hameren op een lage werkloosheid. Toch is de Fed inmiddels al van gedachten veranderd. Terwijl de Fed ons vorig jaar nog duidelijk attendeerde dat de werkloosheid lager moest alvorens het stimuleringsbeleid werd afgebouwd, is die gedachten opeens van de aarde verdwenen. De Fed heeft zelfs te kennen gegeven dat het zich minder zal richten op de werkloosheid in vergelijking met een jaar eerder. Dit is ook duidelijk te zien aan het stimuleringsbeleid, daar zijn namelijk al tientallen miljarden van afgehaald.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Goud als mainstream asset

De beslissing over de eventuele toevoeging van extra assets van de FCA zal eind juni van dit jaar worden genomen. Volgens Mark O’Byrne, Directeur van Goldgore, zal de mogelijke toestemming leiden tot een grotere vraag naar goud en zal goud meer op de radar van mainstrean beleggers komen. Goldcore beheert volgens Bloomberg meer dan $200 miljoen belegd vermogen in edelmetaal. O’Byrne gaf aan in een telefonische reactie aan Bloomberg dat de beslissing tot gevolg heeft dat goud door beleggers als een mainstream asset zal worden gezien.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

EU-bankenramp

De EU heeft recent besloten tot het vormen van een bankenunie. Het hoofddoel van deze bankenunie is het doorbreken van de link tussen banken en overheden (belastingbetalers). Klinkt allemaal leuk, maar het haalt niets uit en in zekere zin verhoogt de bankenunie juist de kans op een systeemcrisis.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

Canadees Munthuis draait recordjaar

Voor de Canadian Mint was 2013 een recordjaar. Het Canadese Munthuis is bekend om de productie van de gouden en zilveren Maple Leaf. Pure zilveren en gouden beleggingsmunten. Vorig jaar boekte het munthuis een omzet van $3,4 miljard, het hoogste cijfer sinds haar bestaan. De winst voor belastingen kwam uit op $48 miljoen.

De Canadian Mint heeft de groei te danken aan de verbreding van het assortiment, implementatie van nieuwe technologieën, afzet in de nieuwe regio’s en een recordverkoop van de zilveren Maple Leaf. Het Munthuis boekte een recordverkoop in numismatische munten. Er werden 200 soorten munten geproduceerd en afgelopen jaar werden er 70 thema’s volledig uitverkocht. De populairste thema’s waren de oorlog van 1812, de munten van de vogels uit Canada en de 75ste verjaardag van Superman.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zaterdag 3 mei 2014

EU-commissaris waarschuwt voor sancties tegen Rusland

Obama won't be happy! "It would harm everybody, the Europeans and the Russians," warned Olli Rehn, the European Commissioner for Economic Affairs, adding that "any 'sensible' European Union citizen should oppose further sanctions on Russia because of the economic cost for Europe." As Merkel and Obama cozy'd up for discussions this morning, we can only imagine the promises being made if only she will support his crusade (which she clearly was unwilling to judging from the press conference). Perhaps she should check in with her nation's CEOs (who have vociferously demanded no more sanctions) and, as Rehn acknowledges, the slowing Russian economy is already having a “negative impact” on Finland and Austria, and "that economic fallout probably will spread to Germany, Poland and the Baltic countries."