Nieuws / Artikelen met het woord

57320 artikelen gevonden. Artikel 20981 tot 20985
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

ESM mag banken rechtstreeks herkapitaliseren

Er komt een tijdelijke regeling om banken in nood direct te herkapitaliseren via het Europees Stabiliteits Mechanisme.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Amerikaanse banken scheutiger met krediet

Amerikaanse banken zijn in het eerste kwartaal van dit jaar scheutiger geworden met leningen. Dat blijkt uit onderzoek waarvan de Federal Reserve, de koepel van centrale banken in de Verenigde Staten, de resultaten vandaag heeft gepubliceerd.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 6 mei 2014

Schatzoekers bergen 1 miljoen euro aan goud uit 157 jaar oud wrak

Een onderneming die schatten op de zeebodem zoekt en bergt, Odyssey Marine Exploration, heeft voor de kust van de Amerikaanse staat South Carolina voor omgerekend ruim 930.000 euro goud geborgen. De schat lag in het wrak van het stoomschip Central America, dat in 1857 tijdens een wervelstorm verging met naar schatting 20.000 kilo goud en honderden passagiers aan boord.

Bron: TOV Hazel
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Goud blijft grillig

Beter dan verwachte banencijfers uit de VS hebben de goudprijs er niet van kunnen weerhouden opnieuw boven  $ 1300 per ounce te pieken. De prijs steeg onder meer door het afbouwen van de “short-posities”(tekort gaan van beleggers in de hoop op lagere niveaus weer te kunnen instappen). Door het nieuws uit de Oekraïne dat er doden gevallen waren maakte de geopolitieke spanningen intenser. Vandaag (5 mei 2014) is er een bank-holiday in het Verenigd Koninkrijk, waarbij de banken en andere financiële instellingen gesloten zijn. Hierdoor vinden er vandaag geen fixings in de edele metalen plaats.

[...]

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: maandag 5 mei 2014

Ruilhandel en de oorsprong van geld

Men spreekt van ruilhandel wanneer er niet met geld wordt betaald maar met goederen. Wie denkt dat ruilhandel iets van vroeger is en heden ten dage alleen op kleine schaal wordt toegepast, heeft het mis. Zo staan bijvoorbeeld Rusland en Iran op het punt een enorme ruildeal te sluiten. Rusland krijgt 500.000 vaten olie per dag en zou daarvoor in ruil onderdelen voor een kernreactor kunnen leveren. De goederen die aan deze ruildeal ten grondslag liggen bevatten een waarde van naar schatting samen $20 miljard dollar.

[...]