Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 20981 tot 20985
Bron: nieuws.nl
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Drie landen met deflatie in eurozone

In Slowakije bleven de prijzen gelijk. Nederland heeft, na dat land, met een gemiddelde prijsstijging van 0,1 procent de laagste inflatie in de eurozone. In maart was dat ook al het geval.

In april steeg de inflatie juist naar 0,6 procent in Nederland. De terugval in mei werd mede veroorzaakt door een prijsdaling van vakanties en voedingsmiddelen, meldde het CBS eerder.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Rusland heeft de gaskraan dichtgedraaid

Rusland heeft deze morgen de gasleveringen aan Oekraïne helemaal stopgezet, zo heeft ceo Andrej Koboljev van de Oekraïense energieleverancier Naftogaz op een regeringsbijeenkomst in Kiev gezegd.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Dit is de cyclus die goudliefhebbers moeten volgen

Alles gaat in cyclussen, ook op monetair gebied. De Fed Fund rate beweegt zich ook in cyclussen. Momenteel zitten we in de overgang van fase IV naar fase I, beide fases zijn goed voor goud en goudmijnaandelen. Het einde van de goudcyclus is dus nog niet in zicht – aldus Value Walk.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

Oekraïne bepaalt de gasprijzen in Europa

In dit land is de winter officieel voorbij maar ergens anders op het Europese continent woedt ie in alle hevigheid door. De onderhandelingen tussen Rusland en Oekraïne zijn namelijk in niet al beste omstandigheden afgesprongen. Door de aanhoudende discussie en het feit dat Kiev al maandenlang de factuur weigert te betalen, eist de Russische gasleverancier, Gazprom, dat leveringen op voorhand worden vergoed. Dat zou betekenen dat Oekraïne de weinige onderhandelingsmarge die ze heeft volledig heeft kwijtgespeeld. Liquide middelen zijn immers zo goed als onbestaande en de geopolitieke discours van de laatste tijd heeft het land zeker geen goed gedaan. De spotprijs betalen voor gas is sowieso financieel niet haalbaar.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 16 juni 2014

'IMF heroverweegt aanpak schulden'

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) kijkt naar mogelijkheden om anders om te gaan met de schuldenlast van landen die financiële steun nodig hebben.