Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 2101 tot 2105
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Amerikaanse huizenverkopen dalen naar het laagste niveau in een jaar tijd!

Tijdens de laatste maand van het jaar 2016 wist de Amerikaanse huizenmarkt in positieve zin te verrassen. Deze positieve prikkel blijkt echter van korte duur te zijn geweest. In de maand januari daalde het aantal huizenverkopen onverwachts met 2,8% in waarde.

Volgens de economen is deze daling te verklaren uit het feit dat het aanbod van huizen op een zeer laag niveau terecht is gekomen en dat de hypotheekrentes de afgelopen maanden zijn gestegen. De laatstgenoemde factor komt met name door de verkiezingsoverwinning van Trump. Sinds november 2016 zit de rente op de kapitaalmarkt in de lift en de huizenmarkt lijkt hier ook de hinder van te ondervinden.

Bron: Express.be
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

7 geheimen waarvan miljardairs niet willen dat jij ze weet

De laatste decennia werd een ongelooflijk grote hoeveelheid welvaart geconcentreerd tussen een bijzonder klein aantal mensen. De super rijken zijn een ras apart geworden terwijl de gewone man in de straat het nog steeds moeilijk heeft om op het einde van de maand alle rekeningen te betalen.

Wat gebeurt er bij de miljardairs? Wie zijn ze en wat doen ze? Wat willen ze niet dat jij weet?

Bron: BNR.nl
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Idioot van Draghi

De inflatie in Europa loopt verder op. Dat is niet nieuw, maar de Duitse cijfers hebben de nachtrust van Draghi wel degelijk fors in hun greep, zegt macro-econoom Kees de Kort. 'De grote vraag is nu welke excuses Mario gaat bedenken om voorlopig even niets te doen?'

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 3 maart 2017

Dow Jones plaatst snelste stijging van 1.000 punten uit zijn geschiedenis

De Amerikaanse beursindex Dow Jones blijft de records aan elkaar rijgen. Wall Street vierde nog maar net de mijlpaal van 20.000 punten of de grens van 21.000 punten werd al weer gesloopt. De Dow Jones had slechts 24 dagen nodig om de kloof van 1.000 punten te overbruggen, een record.

Beleggers op Wall Street blijven euforisch. De kans op een renteverhoging in maart neemt toe. Dit zou bewijzen dat de economie wel degelijk in een nieuwe stroomversnelling zit. En de beleggers danken daar 1 man voor: Donald J. Trump. Ze geloven nog steeds dat zijn hervormingen de economie zal aanvuren.