Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21006 tot 21010
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Frankfurt wordt Europees handelscentrum Chinese yuan

Eind vorig passeerde de Chinese yuan de euro als tweede grootste handelsmunt ter wereld. De munt wordt dus steeds belangrijker, ook voor Europese bedrijven die veel handel drijven met China. Vooral Duitsland is een belangrijke exportmotor. Het is dan ook niet vreemd dat de Chinese centrale bank Frankfurt heeft gekozen als Europees handelscentrum voor transacties in yuan.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Het europa van tegenstellingen

De Europese verkiezingen hebben laten zien dat er grote verdeeldheid heerst onder het Europese volk over de richting die Europa in moet slaan. De verkiezingen waren vooral een gelegenheid om voor of tegen Europa te stemmen. Dat zien we aan het succes van populistische partijen in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk. Volgens Cor Wijtvliet zet de uitslag vooral aan tot zelfonderzoek van de Europese Unie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Siemens schrapt 11.600 jobs

Het Duitse technologieconcern Siemens gaat 11.600 banen schrappen om zijn kosten met 1 miljard euro te verlagen. Dat heeft topman Joe Kaeser gezegd bij een webcastconferentie in New York.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Alternatief voor de zilver fixing in de maak

Op 14 augustus houdt de fixing van de zilverprijs op te bestaan. De drie banken die voor deze benchmark verantwoordelijk waren willen er niet mee doorgaan, wat hoogstwaarschijnlijk te maken heeft met het onderzoek dat loopt naar de fixing van de goudprijs. De edelmetaal beurzen van Londen en Chicago zeggen aan een opvolger te werken die transparanter is dan de oude fixing.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: vrijdag 30 mei 2014

Bretton Woods, de petrodollar en The Big Reset

Zowel bij de Eerste Wereldoorlog als bij de Tweede Wereldoorlog begon Amerika pas mee te vechten aan het einde van beide oorlogen. Tijdens beide periodes exporteerde Amerika dan ook allerlei grondstoffen die de oorlogvoerende landen nodig hadden voor hun wapenindustrie. Al deze landen betaalden Amerika met goud aangezien er nog sprake was van een goudstandaard voor de internationale handel. Aan het eind van de Tweede Wereldoorlog bezat Amerika 2/3 van al het goud op de wereld en werd er besloten om over te gaan op een nieuw internationaal geldsysteem, het Bretton Woods systeem.