Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 21016 tot 21020
Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Komt ogenblik dat Europa zonder gas zit vanaf maandag dichterbij?

Gazprom draait maandag de gaskraan naar Oekraïne dicht als dat land niet voor 8 uur ‘s morgens de helft van zijn openstaande rekening van 4 miljard dollar heeft voldaan. Topman Alexei Miller van de Russische gasreus  beloofde tegelijk er alles te zullen aandoen om de Europese consumenten van gas te blijven voorzien.  Als de gaskraan naar Oekraïne echter effectief wordt dichtgedraaid, wordt dat echter moeilijk.Rusland leverde vorig jaar 162 miljard kubieke meter gas aan Europa en Turkije en voorzag daarmee in ongeveer een derde van de vraag naar gas in Europa. De helft van het gas werd getransporteerd via Oekraïne.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Goudprijs zal stijgen wanneer Fed haar vergissing ziet

De goudprijs was tot dus ver dit jaar bij de beter presterende investeringen maar sommige waarnemers zijn toch wat teleurgesteld door de prestaties van de edele metalen. Zo heeft het zilver alle moeite van de wereld om opnieuw door de psychologisch belangrijke barrière van 20 dollar te raken. Het goud worstelt anderzijds telkens opnieuw met de kaap op 1,300 dollar.

Bron: emerce.nl
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

‘Nederland is testmarkt voor Bitcoin’

De grootste bitcoingoeroes Erik Voorhees en Roger Ver, en de voormalige topman van Swedbank, hebben in totaal 600.000 dollar gestoken in het Zweedse bitcoin-wisselkantoor Safello. Opgezet en geleid door de Nederlander Frank Schuil.

Ooit was hij rapper en stond Schuil met ‘Lief Liedje’ in de Nederlandse hiphoplijsten. Maar het was zijn startup Qubulus (indoor-gps-oplossingen) die hem naar het Zweedse Malmö bracht. Daar ontmoette Schuil ook zijn Zweedse vriendin, met wie hij zich in Stockholm vestigde. “Ik investeerde in aandelen en heb uit pure interesse eens bitcoins gekocht”, zegt hij. “Naarmate ik er meer over las, realiseerde ik me dat dit de toekomst van internet was.” En dus besloot hij na een korte oriëntatie een speciaal op Europa gericht wisselkantoor uit de grond te stappen, ruim voordat het roemruchte Amerikaanse bitcoinbeurs Mt. Gox in de problemen kwam.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Hoe langer de bar open blijft, hoe zwaarder de kater zal zijn

Hoewel er soms wel sprake is van een pauze als er weer eens wat meer twijfel is, blijven de koersstijgingen op de beurzen over het algemeen aanhouden. En ondanks wat een aantal optimisten blijven voorschotelen, is dat voor een verstandig en rationeel denkende mens eigenlijk onbegrijpelijk. De koersstijgingen zijn immers niet het resultaat van een betere conjunctuur of van duurzame sterkere winststijgingen bij de bedrijven, maar gewoon van de overtuigen dat de centrale banken er alles zullen aan doen om het feest voort te laten duren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zaterdag 14 juni 2014

Russische hulp voor de dollar

De grootste gasproducent ter wereld, het Russische Gazprom, is met een aantal van zijn meest belangrijke klanten overeengekomen dat leveringen voortaan zullen worden betaald in Euro’s. Met een andere afnemers is overeengekomen voortaan met Roebels of met de eigen valuta te betalen. De Russiche staat is meerderheidsaandeelhouder in Gazprom.  Gezien de omvang van Gazprom is hier sprake van belangrijke gebeurtenissen. Als er, en dat is waarschijnlijk, sprake is van een reactie van de Russische overheid op de sancties van de Amerikanen dan laat deze aan duidelijkheid weinig te wensen over.