EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord .
Artikel 21036 tot 21040 met de

betekenis van het woord

Geplaatst op: maandag 13 oktober 2014

IMF roept iedereen op om voorzorgen te nemen “voor financiële stabiliteit wordt bedreigd”

De bezorgdheid over het financieel systeem is verschoven van reguliere commerciële banken naar zogenaamde schaduwbanken.

De bezorgdheid over het financieel systeem is verschoven van reguliere commerciële banken naar zogenaamde schaduwbanken.

“Vooral het groeiend aandeel van illiquide krediet in beleggingsfondsen”, schrijft ZeroHedge,”als de markten nog meer onder druk komen te staan, kan er een terugkoppeling ontstaan die de volatiliteit drastisch zal verhogen met negatieve effecten voor de groeilanden.”

Volgens gegevens van het IMF beleggen die fondse steeds meer in de kredietmarkt en dat brengt een verhoogd risico met zich mee voor de gezinnen – waar hebben we dat nog gehoord? Het monetair fonds meldt dat er vijf factoren zijn die de terugkoppeling kunnen verergeren en een ‘run on the bank’ mogelijk maken:

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 13 oktober 2014

Deze clown wil de euro afschaffen in Italië

In deze contreien behoort de naam van de Italiaan Beppe Grillo niet meteen tot de bekendste. Toch is het meer dan waard om deze man in het oog te houden: deze komiek en het hoofd van de populistische Movimento 5 Stelle schopt met plezier tegen de schenen van de ‘gevestigde politieke elite’.

Op zondag heeft hij een driedaagse bijeenkomst besloten met een nieuwe aanval op de euro, Europa en de hervormingen die de Italiaanse eerste minister Matteo Renzi wil doorvoeren. Dat hij populair is in Italië bewijzen de cijfers: zijn beweging – Grillo weigert zijn partij een partij te noemen – heeft vorig jaar maar liefst 25% van alle stemmen in de nationale verkiezingen behaald.

“Wij zullen een wetgeving afdwingen dat ons gaat ontdoen van de euro”, heeft Grillo in Rome gezegd,”we moeten terug controle hebben over de [centrale] bank van Italië zodat ze terug lira kan drukken.” Daarbij heeft hij expliciet de hand uitgereikt naar de rechtse Liga Nord om zijn idee te steunen.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: maandag 13 oktober 2014

Dalende olieprijs raakt Rusland

De dalende olieprijzen zijn een blok aan het been voor Rusland. Als gevolg van de prijsdaling is het land nog vaker genoodzaakt in te grijpen om de economie aan te jagen.

Lees verder op nu.nl
Geplaatst op: maandag 13 oktober 2014

Nederland daalt op ranglijst pensioenstelsels

Nederland is dit jaar verder afgegleden op de wereldranglijst van beste pensioensystemen ter wereld tot de derde plek. 

Lees verder op nu.nl
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs