Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21051 tot 21055
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Amerikaanse miljonairs werden vorig jaar meer dan 16% rijker

Wereldwijd beschikten eind 2013 ongeveer 16,3 miljoen gezinnen over een financieel patrimonium van meer dan 1 miljoen dollar. Dat zijn er 2,6 miljoen meer dan eind 2012.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Immense bail-in op komst in Groot-Brittannië

Volgens een artikel van The Independent afgelopen zondag, heeft de Britse bank Royal Bank of Schotland nog een gat van £ 100 miljard. RBS bracht tijdens de financiële crisis het Britse monetaire systeem op de rand van de afgrond, maar door de lakse houding na het redden van de bank zou Royal Bank of Schotland er vandaag nog erger aan toe zijn dan enkele jaren geleden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

De ECB geeft toe

Afgelopen week stond in het teken van het rentebesluit van de ECB. De centrale bank van Europa wist uiteindelijk er voor te kiezen om de rente te verlagen van 0,25% naar 0,15%. Bij de beleggers voelde dit als een opluchting en ook de waarnemers konden opgelucht ademhalen. De afgelopen tijd was de druk op de schouders van Mario Draghi namelijk erg hoog.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

Volgend jaar al nieuwe wereldwijde crisis?

Zwartkijkers zijn er altijd geweest. En zeker in moeilijke tijden schijnen ze er een duivels plezier in te scheppen mensen die juist verlangen naar wat positief en opwekkend nieuws de stuipen op het lijft te jagen. In discussies aan één of andere toog in een café, kunnen we snel over hun zwartgalligheid heen stappen. Maar wat als een grote naam onverbloemd een grote nieuwe financiële en economische crisis voorspelt in 2015, terwijl velen nog altijd niet zeker zijn dat we de crisis die in 2008 ontstond in de naweeën van de subprimes al definitief hebben achtergelaten, moeten we toch even de oren spitsen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 11 juni 2014

De crash van de papieren goudmarkt

Na de ontkoppeling van de dollar aan goud ontstond er een nieuwe markt voor goudcontracten. Door een papieren afgeleide te maken van goud kon de prijs jaren lang onderdrukt worden, met goedkeuring van Euroland. Maar sinds de introductie van de euro valt de steun voor deze papieren goudmarkt weg. Het is geen toeval dat de goudprijs sinds de introductie van de euro begon te stijgen. Lees een uitvoerige analyse op Marketupdate.