Nieuws / Artikelen met het woord

57296 artikelen gevonden. Artikel 21056 tot 21060
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Spanje wordt de uitblinker van 2014

Grondige hervormingen brachten Spanje in een diepe crisis. Hoge werkloosheid, dalende huizenprijzen en lagere lonen waren het gevolg. Maar was dat allemaal zo slecht? De ongezonde excessen worden weggesneden, zodat de Spanjaarden zonder de bagage uit het verleden een nieuwe start kunnen maken. Een analyse van Cor Wijtvliet.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Sector van de goudmijnen heeft facelift ondergaan

Pompen of verzuipen, zo luidde het motto van de goudmijnaandelen toen ze vorig jaar verrast werden door een prijsval bij het goud. Die had niemand zien afkomen, ook de managers van de goudmijnen niet. Ogenschijnlijk waren er namelijk geen factoren die een dergelijke prijsval bij het goud hadden laten vermoeden.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Steeds meer Belgen kunnen verzekeringspremie niet betalen

Steeds meer Belgen kunnen hun verzekeringspremie niet meer betalen. Dat zegt Daniel Frala, directeur van Datassur, dat de zwarte lijst in de verzekeringssector beheert, vandaag in De Tijd.

Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 29 april 2014

Woningmarkt is helemaal uit balans geraakt

Onze reguliere media heeft ons de laatste weken bestookt met enkel positieve berichtgeving over de Nederlandse woningmarkt. Het gaat volgens de MSM weer fantastisch met de woningverkopen. Ik durf het echter aan om te beweren dat ondanks hogere verkoopcijfers er nog geen sprake is van een herstellende woningmarkt. Bij een gezonde woningmarkt in een dichtbevolkt land als Nederland zouden de prijzen in alle regio’s moeten stabiliseren. Eerder zou je niet kunnen spreken van een landelijk florerende huizenmarkt. Als er sprake is van een “grote volksverhuizing” vanuit de plattelandregio’s naar de stedelijke gebieden, dan hebben we geen gezonde woningmarkt maar juist een markt die uit balans is geraakt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 28 april 2014

Hoeveel goud moet iemand hebben ?

De meeste raden af om goud te kopen. Diegene die goud wel aanbevelen, houden het bij een maximum van 10 % à 20 % van de portefeuille. Van waar die afkeer tegen goud? Doorheen de geschiedenis was beleggen in dollars een goed idee. Men vergeet dan al snel dat het overgrote deel van die geschiedenis de dollar voor 100 % gedekt was door goud. Vanwaar dan nu maximaal 20 %?

[...]