Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21071 tot 21075
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Woningmarkt nog altijd zwaar in mineur

Onze reguliere media heeft ons de laatste weken bestookt met enkel positieve berichtgeving over de Nederlandse woningmarkt. Het gaat volgens de MSM weer fantastisch met de woningverkopen.

Ik durf het echter aan om te beweren dat ondanks hogere verkoopcijfers er nog geen sprake is van een herstellende woningmarkt. Bij een gezonde woningmarkt in een dichtbevolkt land als Nederland zouden de prijzen in alle regio’s moeten stabiliseren. Eerder zou je niet kunnen spreken van een landelijk florerende huizenmarkt. Als er sprake is van een “grote volksverhuizing” vanuit de plattelandregio’s naar de stedelijke gebieden, dan hebben we geen gezonde woningmarkt maar juist een markt die uit balans is geraakt.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

We hebben onze aardgasopbrengsten verjubeld

Wat zich wreekt is dat Nederland, in tegenstelling tot Noorwegen, zijn opbrengsten uit goedkope energie heeft opgesoupeerd in plaats van gereserveerd voor het opbouwen van een duurzame, concurrerende economie

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Sancties tegen Rusland gaan niet helpen

Het conflict tussen Rusland en Oekraïne is de laatste weken alleen maar verergerd. Zo geeft Putin duidelijk aan dat het de Krim niet gaat overgeven aan Oekraïne. De Krim is inmiddels al aangesloten bij Rusland. Maar deze aansluiting gaat tegen de regels in die zijn gemaakt met de rest van de wereld. Strenge sancties vanuit de rest van de wereld tegen Rusland waren daardoor het gevolg. Toch lijkt Putin zich weinig zorgen te maken over deze sancties. Ook sprak Obama recent over nieuwe sancties in verband met de verergerde situatie in Oekraïne. Maar wat voor sancties kunnen we verwachten?

Bron: nos.nl
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

Nieuwe sancties tegen Rusland

De Europese Unie en de Verenigde Staten leggen Rusland maandag nieuwe sancties op vanwege de situatie in Oekraïne. Dat hebben bronnen die bij het besluit betrokken zijn gezegd tegen het Britse persbureau Reuters.

De sancties zijn gericht tegen personen en bedrijven. De Amerikaanse maatregelen zullen volgens Reuters ook persoonlijke vrienden van president Poetin treffen. President Obama had de nieuwe sancties al aangekondigd.

Bron: nu.nl
Geplaatst: zaterdag 26 april 2014

'Portugal kan verder zonder financiële steun'

Portugal heeft geen behoefte aan een nieuwe kredietlijn als er deze zomer een einde komt aan de noodleningen van de eurolanden en het IMF.