Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21076 tot 21080
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Aankopen Goud China dwarsbomen FED

Goud en de rol van de Amerikaanse Dollar stonden centraal in week 23. De goudaankopen door China dwarsbomen de plannen van de FED en Amerikaanse banken. De FED is indirect betrokken bij de manipulatie van de goudprijs. Amerikaanse banken als Goldman Sachs, JP Morgan Chase, Citibank en Morgan Stanley voeren de verkopen van goud uit in de markt met als doel de goudprijs te drukken. De Chinezen maken hier gebruik van door het fysieke goud voor een gunstige prijs te kopen. De Amerikaanse banken hebben als doel om na het dumpen van het goud in de markt het goud op een later tijdstip tegen een lagere prijs weer terug te kopen. De Chinese goudaankopen verhinderen het spel dat jaren lang werd gespeeld.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Goudprijs lager – maar wat doet China

Nadat de goudprijs een tijdje geleden een nieuwe tik te verwerken kreeg, lijkt het een nieuwe steun gevonden te hebben rond $ 1.250. De analistenverwachtingen schieten dan ook weer alle richtingen uit van $ 1.000 tot $ 2.000. De goudprijs daalde onder andere door de zogezegde lagere vraag naar goud uit China. Dit is echter een kwestie van perceptie, maar wat wel vast staat is dat China een belangrijke rol zal blijven spelen over de goudprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Laten we het Verenigd Koninkrijk niet vergeten

De laatste tijd wordt er vaak gesproken over de economie in Europa en Amerika. Vooral de Amerikaanse economie begint weer overtuigend te groeien. Verder is er ook veel aandacht aan de problemen die er nog steeds te vinden zijn in Europa. Ook China wordt de laatste tijd geanalyseerd omdat het groeiland tekenen van een groeivertraging laat zien. En die groeivertraging zou er zelfs voor kunnen gaan zorgen dat de hele wereldeconomie in gevaar komt.

Amerika behoort dus duidelijk op dit moment bij de landen die het economisch gezien beter doen. Zo waren de laatste weken de macrocijfers overtuigend en positief te noemen. Maar een land dat we vaak vergeten is het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk doet het al een langere tijd goed en dat mag wel eens vermeld worden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 10 juni 2014

Volgend jaar werken 30 miljoen Chinezen in e-commerce

Het Chinese Ministerie van Handel heeft vorige week cijfers vrijgegeven over de online retailomzet. Daaruit blijkt dat Chinezen vorig jaar meer online hebben uitgegeven dan consumenten in de Verenigde Staten. Volgens het ‘China E-commerce Development Report’ van 2013 werd er vorig jaar in totaal 1,85 biljoen yuan (217,9 miljard euro) aan online omzet gegenereerd in China. Dat is een groei van 41,2%  ten opzichte van een jaar eerder. E-commerce groeit daarmee drie keer sneller dan de rest van de retail in China en is nu goed voor 7,8% van de totale retailomzet in China.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 9 juni 2014

De Europese werkloosheid is nog steeds extreem hoog

Afgelopen week werd het werkloosheidscijfer van de Eurozone gepubliceerd. De verwachting was dat dit cijfer onveranderd zou blijven op 11,8 procent. Er was echter een lichtpuntje te melden; de werkloosheid in de Eurozone bedraagt nu 11,7 procent.