Nieuws / Artikelen met het woord

57591 artikelen gevonden. Artikel 21086 tot 21090
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Geen economisch herstel in Spanje en Italië

In Spanje en Italië merkt de bevolking weinig van het economische herstel, want de banken zien het percentage slechte leningen gestaag toenemen. In Spanje wordt 13,4% van alle uitstaande kredieten aan particulieren bestempeld als 'bad loan'. In Italië is dat 9,9%. Ondertussen kunnen de overheden van beide landen tegen extreem lage rente lenen...

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

India maakt importeren goud en zilver nog duurder

India verhoogt opnieuw de invoerheffing op goud en zilver in een poging de import van edelmetalen te ontmoedigen. Het land heeft een chronisch tekort op haar betalingsbalans, omdat de bevolking spaargeld stelselmatig omzet naar goud. Dat goud moet geïmporteerd worden en dat onderdrukt de waarde van de roepie.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Harvard levert meeste miljardairs af

Een studie van de universiteit van Duke toont aan dat miljardiars vaak aan topuniversiteiten hebben gestudeerd. Harvard levert het meeste miljardairs af.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Bevestiging van Chinese groeivertraging

China wist ons recent nog te verrassen met beter dan verwachtte exportcijfers. Dit gaf de belegger weer moed en daardoor leek de situatie waarin China verkeert beter te behandelen dan vooraf gedacht werd. Maar we hebben toch opnieuw weer een aantal tegenvallende macrocijfers ontvangen vanuit het groeiland.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Handel tussen Rusland en China op recordniveau

China en Rusland hebben nog niet eerder zo intensief handel met elkaar gedreven als nu, zo verklaarde Poetin tijdens een handelsbezoek aan Shanghai. Rusland exporteert voornamelijk grondstoffen, in ruil van machines en apparatuur uit China. De bilaterale handel was in 2013 omgerekend $90 miljard. In 2020 moet dat $200 miljard zijn.