Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21091 tot 21095
Bron: mjvdl.com
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Bank of England: economische studieboeken verkeerde uitleg

Vorige week publiceerde de Bank of England (BoE) twee documenten over het geldsysteem: Money in the modern economy en Money creation in the modern economy. Bij mijn weten heeft geen enkele centrale bank wereldwijd eerder in zulke heldere taal het huidige geldsysteem uitgelegd. Opmerkelijk is dat nu ook de BoE stelt dat economische studieboeken vaak een verkeerde uitleg geven van het geldsysteem in het algemeen en geldcreatie in het bijzonder. Twee quotes:

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Ontwikkeling Euraziatische muntunie in stroomversnelling

Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland zetten meer vaart achter de ontwikkeling van een nieuwe Euraziatische muntunie. Een nieuwe supranationale centrale bank wordt de beheerder van deze munt. Door de Westerse sancties tegen Rusland komt de ontwikkeling van een eigen wereldmunt in een stroomversnelling.

Bron: belegger.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

De ECB gaat voor het eerst 'zelf' geld maken. (monetair verruimingsprogramma)

De laatste tijd doen er steeds meer geruchten de ronde dat de ECB daadwerkelijk zal starten met een monetair verruimingsprogramma. Er wordt gesuggereerd dat de ECB in dat geval voor 1 biljoen euro zal stimuleren. Maar wat als de ECB daadwerkelijk van start gaat met een monetair verruimingsprogramma? Waar gaat dat geld dan precies heen? ING zette de mogelijkheden op een rij.

Bron: blogspot.nl
Geplaatst: vrijdag 25 april 2014

Rusland wil bijna gehele IMF-lening van Oekraïne

Rusland eist een groot deel van het bedrag op dat het Internationaal Monetair Fonds aan Oekraïne wil lenen. Het gaat om 17 miljard Amerikaanse dollar. Het IMF besluit komende woensdag over de nieuwe lening die het bankroet van Oekraïne moet voorkomen en om het door diverse partijen, waaronder de Europese Unie, toegezegde steungeld moet losweken.

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Rusland denkt aan nieuwe superraket

Rusland denkt eraan een nieuwe superdraagraket te bouwen, zo heeft directeur-generaal Oleg Ostapenko vandaag tegenover Russische persbureaus gezegd. Het gevaarte moet uiteindelijk tot 190 ton in de ruimte kunnen brengen.