Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21096 tot 21100
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Vraag naar platina kan sterk terugvallen

De wereld staat niet stil en deze waarheid als een koe geldt des te meer voor de technologiesector. Alles verandert razendsnel en dat kan gevolgen hebben tot in de kleinste uithoeken van de economische wereld. Zo is er bijvoorbeeld de link tussen platina en duurzame energie voor het aandrijven van wagens, een link die waarschijnlijk niet zo snel wordt gelegd.

Bron: rt.com
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Nederland binnen 10 jaar van exporteur naar importeur van gas.

Europe’s second largest gas producer, the Netherlands, could shift from exporter to importer within a decade, says the International Energy Agency (IEA). The study suggests seeking alternative energy sources in nuclear, unconventional fuels or renewables.

Declining production at the large Groningen gas field will turn the Netherlands into a net importer of natural gas, the IEA report says.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Goud kan erg belangrijk worden voor pensioenfondsen

De huidige pensioenfondsen zijn meestal op de klassieke manier geïnvesteerd, meer bepaald in een mix van aandelen en obligaties. Dat was in de afgelopen jaren niet altijd de juiste mix. De beurzen zijn weliswaar al 5 jaar in feeststemming, maar niets zegt dat dit zo zal blijven. Beurskoersen blijven namelijk niet eeuwig en 3 dagen stijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Zal een QE programma ook goed werken in Europa?

Deutsche Bank hield onlangs een presentatie waarin de mogelijkheid van een quantitative easing (QE) programma in Europa onderzocht wordt. Eén vraag was daarbij natuurlijk erg belangrijk. Zal een quantitative easing (QE) programma even goed werken in Europa als in Amerika? De vraag stellen is makkelijk, het antwoord geven een stuk moeilijker.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 24 april 2014

Column Kees de Kort | Het kaartje van Mark en Jeroen

Wie naar de Europese cijfers kijkt over de afgelopen vier jaar, kan maar een ding concluderen, zegt BNR's Kees de Kort. "Nederland is een van de slechtste spelers. De groei is minimaal geweest, de stijging van onze staatsschuld is daarentegen behoorlijk."