Nieuws / Artikelen met het woord

57644 artikelen gevonden. Artikel 21101 tot 21105
Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Gouden Rothschild Collectie naar Degussa Gold

De in Frankfurt gevestigde edelmetaal handelaar, Degussa Gold Trading GmbH, heeft afgelopen maandag bekend gemaakt dat ze de “Rothschild Collection” heeft verworven. De “Rotschild Collection” staat ook wel bekend als “The Industry Collection of Gold Bars Worldwide”.

De collectie bestaat uit meer dan 1000 gouden voorwerpen van 145 fabrikanten uit 35 landen. De collectie werd opgericht door NM Rothschild & Sons in Australië in 1993 en heeft een totaal gewicht van 230 kilo fijn goud. De goudwaarde alleen al heeft een waarde van 10 miljoen Amerikaanse Dollar. In 2005 bam de Perth Mint de collectie in bewaring.

Bron: HLN.be
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Saoedische sancties tegen Nederlandse bedrijven

Saoedi-Arabië is begonnen met de invoering van handelsmaatregelen tegen Nederlandse bedrijven in reactie op de stickeractie van Geert Wilders. Dat meldden lokale media op basis van een verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Riyad.

Bron: parool.nl
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Rechter: bitcoin is geen geld, maar ruilmiddel

Daardoor heeft de bitcoin eenzelfde soort status als goud en zilver. Minister Jeroen Dijsselbloem (Financiën) zei eerder ook al dat de bitcoin geen valuta is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Europa is zwakker dan zwak

Afgelopen week ontvingen we opnieuw een aantal belangrijke macrocijfers vanuit de Eurozone. En opnieuw wisten deze cijfers de verwachtingen niet te verslaan. Het was zelfs nog veel erger, de meeste cijfers waren zelfs slechter dan verwacht. En dat zorgde er donderdag voor dat onder andere de Italiaanse beurs en de Griekse beurs 2,5 tot 4 procent moesten inleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 21 mei 2014

Uw vraag voor Willem Middelkoop

Je moet het hem nageven. Willem Middelkoop klaagt al jaren het monetaire systeem aan en voorspelde hij de neergang van de Amerikaanse dollar, de vernietigende kredietcrisis en de fenomenale stijging van de goudprijs in verschillende boeken (‘Als de dollar valt‘, ‘Goud en het geheim van geld‘). Langzaam maar zeker vielen al deze dominostenen.