Nieuws / Artikelen met het woord

57265 artikelen gevonden. Artikel 21101 tot 21105
Bron: z24.nl
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Dit is het enige EU-land met een begrotingsoverschot

Er was in 2013 slechts één EU-land dat een plusje ten opzichte van de begroting kon noteren. Luxemburg had een miniem overschot van 0,1 procent.

Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistiekbureau Eurostat ( pdf). In Duitsland waren de inkomsten en uitgaven van de overheid vorig jaar min of meer in balans.

Duitsland en Luxemburg zijn daarmee voor het tweede jaar op rij de braafste jongetjes van de klas.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Ross gelooft in het goud want de 200MA is gebroken

De stijging van de goudprijs in de afgelopen maanden heeft zijn wortels in een aantal geopolitieke factoren, zo stellen sommige waarnemers. Dat kan ook moeilijk anders want de evolutie van de inflatie heeft tot dus ver op geen enkel moment een vlucht richting goud, zilver, platina of andere edele metalen gestimuleerd.

Bron: hypotheken-platform.nl
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

De financiële sector: het gaat goed. Toch?

Het gaat goed. Volgens de laatste cijfers van het CBS zijn de huizenprijzen maar een beetje gedaald. Maar dat is niet belangrijk, belangrijk is dat de huizenprijzen al een jaar behoorlijk stabiel zijn. En dat de daling afneemt. Het is dan nog wel geen lente op de woningmarkt, zoals de NVM eerder stelde, maar de winter is wel bijna afgelopen.

[...]

Het gaat goed. Of gaat het wel goed? Menselijk gedrag van mensen die werken bij banken, van mensen die huizen hebben, van mensen die huizen hebben en bij banken werken, gedrag van mensen is dus eigenlijk sinds de crisis niet veranderd. Snel geld verdienen in plaats van lange termijn oplossingen lijken nog steeds te overheersen. Misschien moet de crisis daarom wel veel langer duren. Zodat er ruimte komt voor nieuw gedrag en echte innovatie op de woningmarkt.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Zorg dat u op tijd geïnvesteerd heeft in uranium

De spotprijs voor uranium zit nog steeds in een dalende trend maar de uraniummijnen niet. De meeste uraniummijnen noteren vandaag 15%  tot 30% hoger dan eind november 2013, zelfs nog na een forse correctie de laatste weken. Een correctie die ten einde lijkt nadat de referentie-index mooi een bodem vond op het 200-daags gemiddelde. Het is een kwestie van er op tijd bij te zijn zodat u niet achter de feiten aan hoeft te lopen.

Bron: nu.nl
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Portugal keert terug op kapitaalmarkt

Portugal probeert woensdag voor het eerst in jaren weer een langlopende staatslening in de markt te zetten.