Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21106 tot 21110
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Goud en zilver report (Week 17)

De prijzen van goud en zilver kwamen de afgelopen week nauwelijks van hun plek. De goudprijs steeg van 0,45% naar €942 per troy ounce, terwijl de zilverprijs met 0,28% steeg naar €458,44 per kilo. Interessanter was het nieuws van de afgelopen week. We behandelen Piketty's Gold, de Canadese bank CIBC en een Russische munt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 27 april 2014

China gaat miljoenen huizen bouwen

China start dit jaar met de bouw van meer dan 7 miljoen sociale woningen, zo maakte het Chinese ministerie van Volkshuisvesting vandaag bekend. Ook streeft de overheid ernaar om 4,8 miljoen in aanbouw zijnde huizen nog voor het eind van dit jaar te kunnen opleveren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Iedereen verkoopt goud in China

Bloomberg Television’s “On The Move Asia” bracht onlangs een spraakmakend interview met Albert Cheng, the World Gold Council’s Managing Director, Far East. Deze had het op de eerste plaats over de goudmarkt in China en over de drijfveer achter de onstilbare honger van de Chinezen naar goud.

Een factor die vaak over het hoofd wordt gezien is dat de traditie van de jongere generatie Chinezen om met goud om te gaan relatief jong is. De goudmarkt werd pas in 2013 geliberaliseerd en voordien was de verkoop van goud in China verboden. Dat was nog een erfenis van de grote voorganger Mao.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

Woningmarkt nog altijd zwaar in mineur

Onze reguliere media heeft ons de laatste weken bestookt met enkel positieve berichtgeving over de Nederlandse woningmarkt. Het gaat volgens de MSM weer fantastisch met de woningverkopen.

Ik durf het echter aan om te beweren dat ondanks hogere verkoopcijfers er nog geen sprake is van een herstellende woningmarkt. Bij een gezonde woningmarkt in een dichtbevolkt land als Nederland zouden de prijzen in alle regio’s moeten stabiliseren. Eerder zou je niet kunnen spreken van een landelijk florerende huizenmarkt. Als er sprake is van een “grote volksverhuizing” vanuit de plattelandregio’s naar de stedelijke gebieden, dan hebben we geen gezonde woningmarkt maar juist een markt die uit balans is geraakt.

Bron: volkskrant.nl
Geplaatst: zondag 27 april 2014

We hebben onze aardgasopbrengsten verjubeld

Wat zich wreekt is dat Nederland, in tegenstelling tot Noorwegen, zijn opbrengsten uit goedkope energie heeft opgesoupeerd in plaats van gereserveerd voor het opbouwen van een duurzame, concurrerende economie