Nieuws / Artikelen met het woord

57875 artikelen gevonden. Artikel 21106 tot 21110
Bron: nu.nl
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

'Russen kiezen Aziatische valuta voor handel'

Russische bedrijven bereiden zich voor om voortaan contracten te voldoen in de Chinese yuan renminbi en andere Aziatische valuta's, omdat ze vrezen dat westerse sancties ze de toegang tot de markt voor Amerikaanse dollars zullen ontzeggen. 

Bron: HLN.be
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Lunch met Warren Buffett kost 1,6 miljoen euro

Een man uit Singapore heeft waarschijnlijk zijn allerduurste lunch ooit gereserveerd. Andy Chua mag met het hoogste bod van bijna 2,2 miljoen dollar (1,6 miljoen euro) aan de dis schuiven voor een middagmaal met sterinvesteerder Warren Buffett. De Amerikaan wordt beschouwd als de op twee na rijkste mens ter wereld. Zijn adviezen zijn naar verluidt van goudwaarde.

Bron: zerohedge.com
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Record aantal daklozen NYC in één rampzalige grafiek

By any measure, New York City’s homelessness crisis broke every record during the final year of the Bloomberg administration. The already record-high homeless shelter population soared even higher, to more than 50,000 people per night. There are, of course, numerous reasons for this disastrous situation but we suspect the following chart, from the coalition of the homeless, may just be enough to wake up the average American to the reality of this 'recovery'.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Rusland, Oekraïne en EU om tafel over gas

Oekraïne, Rusland en de Europese Unie (EU) gaan maandagavond weer om tafel over het gasconflict. Het is de partijen nog altijd niet gelukt om afspraken te maken over de gasprijs.

Rusland en Oekraïne steggelen over de gaslevering sinds in Kiev een pro-westerse regering zit. Het Russische staatsbedrijf Gazprom schrapte de korting die Oekraïne kreeg, waarna de gasrekening daar sterk opliep. Ook dreigden de Russen de gaskraan dicht te draaien omdat de Oekraïeners een miljardenschuld nog niet hebben betaald.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 8 juni 2014

Gazprom gaat aardgas in euro's afrekenen

Gazprom heeft met negen op de tien klanten een afspraak gemaakt om gas met euro's in plaats van Amerikaanse dollars af te rekenen. Ook staat het gasbedrijf open voor betalingen in Russische roebels en Chinese yuan. De Russen willen minder afhankelijk worden van de dollar en hebben als grote exporteur van olie en gas de macht om dat te doen.