Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21111 tot 21115
Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 20 mei 2014

Handel met Oost-Europa zorgt voor banen

Het toenemende handelsverkeer tussen Oost- en West-Europa heeft Nederland in de periode 1995 tot 2012 120.000 banen opgeleverd. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

BRICS steunen Russische inval in de Krim

Mogelijk bevinden we ons op een keerpunt in de wereldgeschiedenis, een ommekeer die ook grote gevolgen kan hebben voor investeerders in aandelen. Het tijdperk van de Amerikaanse overheersing lijkt namelijk achter de rug te zijn en dat kan ook gevolgen hebben voor de Amerikaanse economie en de Amerikaanse beurzen.

Wat is er aan de hand? Er lijkt een nieuw tijdperk te zijn aangebroken: de BRICS steunen unaniem de Russische inval in de Krim, natuurlijk zeer tot ongenoegen van de Amerikaanse president Barack Obama en diens bondgenoten. Zijn slagkracht om de Russen aan te pakken is een heel stuk kleiner geworden.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Dit is het briljante plan van Estland om explosief te groeien

Binnen een paar jaar kun je digitaal de Estse nationaliteit aanvragen, ook al ben je nog nooit in het land geweest. Zo moet het makkelijker worden voor ondernemers om een bedrijf te beginnen in Estland, en dus in de Europese Unie.

Estland loopt voorop wat betreft digitale ontwikkelingen. Sinds 2005 kunnen Esten bijvoorbeeld via internet stemmen bij verkiezingen. Niet voor niets heeft het land als bijnaam E-stonia, waar de ‘e’ voor elektronisch staat.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

‘De wereld begint daadwerkelijk te schuiven’

China wint aan belang en passeert mogelijk de VS als machtigste land. Eerst vreest René Tissen voor chaos en misschien wel oorlog. Kort voor het afgelopen weekeinde evacueerde China zo’n 3000 burgers uit het buurland Vietnam in reactie op de oplopende territoriale spanningen tussen beide landen. Vrijwel geheel Zuidoost Azië staat ineens op scherp. China is bezig de macht over een compleet werelddeel op te eisen. In Taiwan kijkt men met argusogen om zich heen.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Spaanse banken namen vorig jaar bijna 50.000 woningen in beslag

De Spaanse banken hebben vorig jaar bijna 50.000 woningen van wanbetalers in beslag genomen. Dat zijn er 11 procent meer dan in 2012, zo blijkt uit cijfers van de nationale bank.