Nieuws / Artikelen met het woord

58208 artikelen gevonden. Artikel 21111 tot 21115
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Goed nieuws vanuit Japan

Maar recent hebben we positief nieuws mogen uitvangen vanuit Japan. De huidige werkloosheid noteert op de laagste stand van de laatste 16 jaar. Japan heeft nog te maken met een werkloosheidspercentage van 3,5 procent. Dit was duidelijk een beter cijfer dan verwacht. Ook de werkgelegenheid is in Japan flink gegroeid.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Is het Amerikaanse banencijfer echt zo goed?

De VS rapporteerde gisteren een banencijfer dat beleggers positief stemde. Er kwamen immers 288.000 nieuwe banen bij, veel meer dan waar men op rekende. De werkloosheid daalde naar 6,1%. Ondertussen zitten 92 miljoen Amerikanen werkloos thuis die niet meer actief zoeken naar werk. De participatiegraad kwakkelt op het laagste niveau in ruim 30 jaar. Verder worden steeds meer fulltime banen vervangen door deeltijdfuncties. En de inkomens blijven achter blij de inflatie.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Deze banken kregen de hoogste boetes

De Financial Times heeft p een rij gezet hoeveel boetes banken sinds het begin van de crisis hebben moeten betalen aan de Amerikaanse toezichthouder. De bedragen zijn groot, maar vallen waarschijnlijk in het niet bij wat banken verdiend hebben aan hun praktijken. Ook de Rabobank en de ING staan in het rijtje. Zo worden er ook miljarden aan boetes uitgeschreven buiten de VS.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

Waarom kopen de Chinezen zo veel goud?

In de afgelopen maanden heeft de dollar veel van zijn aantrekkingskracht verloren en deze trend zet zich nog altijd verder. Daardoor wordt de Amerikaanse munt ook steeds kwetsbaarder voor een correctie. Het is namelijk zo dat niet iedereen er nog van overtuigd is dat de dollar garant staat voor waarde en betrouwbaarheid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 4 juli 2014

India is momenteel de wild card op de goudmarkt

De situatie op de goudmarkt is er niet bepaald overzichtelijker op geworden. India heeft de importbelasting op goud opgeheven om het tekort op de lopende rekening te drukken. De goudhonger van de Indiƫrs was namelijk zo groot dat de import van goud onhoudbare proporties had aangenomen. En dus moest de regering wel ingrijpen.