Nieuws / Artikelen met het woord

57860 artikelen gevonden. Artikel 21121 tot 21125
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 6 juni 2014

ECB helpt indices op Wall Street aan nieuwe records

De Dow Jones en de Standard & Poor's 500, twee sterindices van Wall Street, hebben vandaag de beursdag afgesloten op nieuwe recordhoogtes. De indices werden gedragen door de monetaire relancemaatregelen die de Europese Centrale Bank (ECB) trof voor de eurozone.

Bron: goudvergelijken.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Goudsmokkel India loopt uit de hand

Sinds de importheffingen op goud in India vorig jaar meerdere malen zijn verhoogd neemt de smokkel van goud sterk toe. De Indiase regering stelde de importheffing in op het tekort op de lopende rekening terug te brengen.

[...]

Bron: Goldrepublic.nl
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Wereldwijde recessie aanstaande?

Ik schreef twee weken eerder dat de groei van het Amerikaanse bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal ellendig was. Was het niet voor de veertig miljard dollar aan zorguitgaven vanwege Obamacare, dan was het bbp een procent gekrompen, zo luidde mijn conclusie. Gisteren kwam de aap uit de mouw en bleek dat het Amerikaanse ministerie van Economische Zaken de bbp-groei had bijgesteld tot... een negatieve 1%. Sterker nog, het blijkt nu dat zonder Obamacare het Amerikaanse bbp met 2% zou zijn gekrompen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

Schiff: “De Fed zal tapering moeten stoppen”

Peter Schiff blijft ervan overtuigd: de Fed zal vroeger dan later de tapering van QE moet stoppen. Schiff houdt deze visie aan omdat de economie maar blijft sputteren. Bovendien ziet hij diverse signalen in de financiële markten, waaronder de correctie in momentumaandelen, die wijzen op een aanstaande economische vertraging.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 juni 2014

4 redenen waarom enorme ongelijkheid de samenleving dood knijpt

Het fiat geldsysteem zorgt al decennia lang voor een transfer van de welvaart van de middenklasse naar de rijken, maar sinds de financiële crisis is het proces naar inkomensongelijkheid alleen maar toegenomen zodat het nu ongeziene en ongehoorde proporties aanneemt, zo zegt Thomas Piketty. Onderstaande voorbeelden komen uit de Verenigde Staten, maar het zou me niet verbazen als deze situatie te kopiëren valt naar Europa.