Nieuws / Artikelen met het woord

58138 artikelen gevonden. Artikel 21126 tot 21130
Bron: dewereldmorgen.be
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Grieken hardste werkers van Europa

Nergens in Europa worden langere werkweken geklopt dan in Roemenië en Griekenland. De clichés over de levensgenietende Grieken kloppen dus niet. Gemiddeld werken Grieken met een voltijdse job 2010 uur per jaar. Dat zijn er 163 meer dan in Duitsland en 245 meer dan in België. In Finland werkt een voltijdse werknemer het minst: 1648 uur per jaar of 362 minder dan in Griekenland.

Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Britse centrale bank bezorgd over huizenmarkt

De uitbundige groei van de huizenmarkt in Groot-Brittannië vormt momenteel het grootste gevaar voor het herstel van de Britse economie.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Column Kees de Kort | De Amerikaanse cijfers zijn een onwaarschijnlijk verhaal

Gisteren bleek dat de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal van dit jaar nog veel sterker gekrompen was dan gedacht: 2,9 procent. BNR's macro-econoom Kees de Kort ziet een verband met het bizar hoge groeicijfer van het derde kwartaal vorig jaar.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Keert goud terug als monetaire reserve?

De dagen van het Westerse financiële Rothschild kapitalisme zijn geteld. De opkomst van het Oosterse economische kapitalisme heeft nog een lange weg te gaan, al is de toenemende stroom van goud van West naar Oost over de afgelopen decennia nu meer dan overduidelijk zichtbaar. Wat betekent dat allemaal? Lees de analyse van 24 karaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 juni 2014

Krimp Amerikaanse economie grootste ooit zonder recessie

Eerst ging men uit van een groei van 0,1 % van de Amerikaanse economie in het eerste kwartaal, later stelde men dit bij tot – 1 % en uiteindelijk blijkt het – 2,9 % te zijn geweest. Nog nooit kromp de Amerikaanse economie zo sterk in een kwartaal zonder dat de economie in een recessie verkeerde. Een krimp van – 2,9 % en inflatie van ongeveer – 1,1 % betekent dat de reële economie – 4 % kromp op 1 kwartaal!!