Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21126 tot 21130
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

Hoe we in een nieuwe Wereldoorlog worden gelokt

DeWereldMorgen.be | Volgens onderzoeksjournalist John Pilger is de Amerikaanse strategie in Oekraïne, met gedweeë steun van de EU en kritiekloze éénzijdige berichtgeving in de westerse media, een onderdeel van de aloude ambitie om de wereld te blijven domineren. Met deze nieuwe Koude Oorlog nemen de VS opnieuw het risico op een wereldoorlog.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 23 april 2014

China doet een opvallende uitspraak

De Chinese economie staat de laatste tijd onder vuur. De groeidoelstelling van 7,5 procent lijkt namelijk aan de hoge kant te zijn. Ook de macrocijfers van afgelopen weken konden de analisten niet overtuigen. Deze macrocijfers waren weliswaar beter, maar volgens diverse analisten niet goed genoeg. En dit zorgde ervoor dat de druk op China nog maar eens opgevoerd werd. Maar nu is China zelf naar buiten gekomen met een opvallende uitspraak: onze economie is beter dan de macrocijfers verwoorden.

Bron: Goud-Portal.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Energie Nederland: de "peak" ligt al jaren achter ons

 Volgens de peakoil-theorie bereikt de totale dagelijkse aardolieproduktie op een bepaald tijdstip een maximum. Daarna neemt de aardolie-produktie gestaag af, zodat die maximale produktie nooit meer overtroffen wordt. De afname is onomkeerbaar. De produktie (en dus het verbruik) van andere fossiele brandstoffen, aardgas en steenkool, bereikt ook ooit een maximum: peak-aardgas en peak-steenkool.

[...]

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Vladimir Poetin: Wanneer ze anderen denken te moeten straffen, zullen ze dat recht in hun gezicht terugkrijgen

De Russische president Vladimir Poetin was donderdag te gast in de televisiestudio’s voor zijn jaarlijkse ‘vraag-en-antwoorduurtje’ met leden van de pers en de bevolking.

De door het Kremlin gefinancierde nieuwszender Russia Today verzamelde zijn acht meest opgemerkte uitspraken:

[1 -8 ...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Komt er een nieuw Rare Earth Metals conflict?

‘Rare Earth Metals’ of ‘Rare Earth Elements’ staat voor een verzameling van 17 chemische elementen (grondstoffen) met elk hun specifieke eigenschappen, veelal op vlak van magnetisme of geleiding. Hun industrieel gebruik is zeer uiteenlopend, gaande van elektronica over medische toepassingen, windenergie tot elektrische voertuigen en militaire doeleinden.