Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21131 tot 21135
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Investeerders kijken graag naar goudmijnaandelen

Steeds meer Amerikaanse investeerders koesteren het nodige wantrouwen ten opzichte van het economisch herstel in hun land. Bovendien zijn er elders in de wereld nog voldoende problemen waar ze voor op hun hoede moeten zijn. Dus wordt steeds vaker opnieuw een beroep gedaan op goud als safe haven.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

'Kern financiële crisis nog steeds niet opgelost'

De kern van de financiële crisis is nog steeds niet opgelost. Het vertrouwen van de consument in de financiële sector is laag en daalt nog altijd.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Huizenmarkt 2014: Wat kunnen we verwachten?

Optimisme alom: de huizenmarkt trekt weer aan. In het eerste kwartaal van 2014 werden 40.000 huizen verkocht. Bijna een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor! Ook het succes van de Open Huizen Dag op 4 april laat zien dat steeds meer mensen een huis willen kopen. Zo’n 140.000 mensen bezochten de deelnemende huizen (40% meer bezoekers dan vorig jaar). Maar hoe zat het ook al weer met de ingestorte huizenmarkt? En wat is de prognose van de huizenmarkt in 2014?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Wat is er nu eigenlijk aan de hand op de goudmarkt?

Enkele maanden geleden verscheen er een spraakmakend artikel in de Financial Times onder de titel “Gold price rigging fears put investors on alert”. Er was in dat artikel dus duidelijk sprake van “Gold price rigging”, in fatsoenlijk Nederlands: het manipuleren van de goudprijs in één of andere richting.

Merkwaardig was het verschijnen van dit artikel in de FT, want de Britse kwaliteitskrant had tot dus ver in alle toonaarden ontkend dat er ook maar iets aan de hand was op de goudmarkt. Nochtans bestonden er al heel lang vermoedens dat er iets fout liep bij de fixing van de goudprijs in Londen. Bij die fixing zijn 5 grootbanken betrokken.

Bron: hypotheken-platform.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Huizenprijzen in Aberdeen door het plafond

In de Schotse stad Aberdeen gaan de huizenprijzen door het plafond. Dat stelt het Belgische vakblad Express.be. Volgens het blad stegen de huizenprijzen in de Schotse stad de afgelopen 10 jaar met maar liefst 100%. Daarmee is niet Londen, maar Aberdeen de Europese stad waar de huizenprijzen het snelst stegen, want in Londen was de waardestijging ‘maar’ 82%. Express.be baseert zich daarbij op cijfers van de Nationwide Building Society.

Aberdeen is de afgelopen 10 jaar uitgegroeid van een vissersstadje naar een energiecentrum, waar alleen al duizend bedrijven uit de energiesector zijn gevestigd. Die bedrijven creëerden 40.000 banen en die werkenden moeten natuurlijk ook ergens wonen.