Nieuws / Artikelen met het woord

58176 artikelen gevonden. Artikel 21136 tot 21140
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Goud presteert beter dan aandelen in eerste helft 2014

Goud heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een beter rendement opgeleverd dan aandelen. De goudprijs steeg bijna 10%, terwijl de Amerikaanse Dow Jones index slechts 1,7% wist te winnen en een index van wereldwijde aandelen met bijna 5% steeg. De afgelopen drie jaar deden Amerikaanse aandelen het naar verhouding veel beter.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Argentinië kan verplichtingen niet voldoen

Argentinië kan maandag niet aan zijn verplichtingen op zijn huidige schuldenlast voldoen, aangezien houders van oude obligaties nog altijd niet zijn gecompenseerd. 

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Goud houdt stand boven $1300

Na het grillige verloop van de laatste weken leek het er even op dat goud het gewonnen terrein weer snel moest gaan prijsgeven. Een zwakkere dollar hielp het edelmetaal weer voor een moment in het zadel. Ook de andere edelmetalen blijven vooralsnog vasthouden aan recente koersverhogingen, waarbij vooral de PGM’s (platina, palladium en rhodium) nog sterker performen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Vraag naar goud kan nog sterker toenemen

China en India zijn momenteel de twee belangrijkste markten voor goud, maar ook de andere Aziatische landen zijn allesbehalve vies van het edele metaal. In landen als Vietnam, Thailand en Filippijnen stellen we een sterke toename van de vraag naar goud vast. Die toename is veel groter dan in andere delen van de wereld.

Bron: BNR.nl
Geplaatst: maandag 30 juni 2014

Column Kees de Kort | BIS is de grote spelbederver

"Het 'binnenkort-gaat-het-beter-universum' kennen we allemaal", zegt BNR's Kees de Kort. "De optelsom van monetaire autoriteiten, ministers van Financiën, roze brillen en über-hopers. Én we hebben de BIS. En de BIS is de grote spelbederver, de grote sfeerverzieker."