Nieuws / Artikelen met het woord

57283 artikelen gevonden. Artikel 21136 tot 21140
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Column Kees de Kort | doorsukkelen in Amerika en dramatisch Japan

Het drukken van de Yen pakt dramatisch uit, zegt BNR’s Kees de Kort. De export stijgt nauwelijks en de import juist hard. Een dikke min voor de Japanse economische groei.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Zilverprijs levert winst weer in dit jaar

Het jaar 2013 was een slecht jaar voor zilver. De zilverprijs daalde vorig jaar met maar liefst 36%. In de eerste maanden in 2014 steeg de zilverprijs en boekte tussentijds een winst van 13%. De weken hierna is de prijs van zilver gedaald naar het nivo waar we dit jaar op zijn begonnen. Momenteel noteert de zilverprijs $19,50 per troy ounce.

De fundamenten van zilver zijn sterk. De mijn productie is redelijk stabiel hoewel de zilvermijnen onder druk staan sinds vorig jaar. Door de daling van de zilverprijs hebben veel zilvermijnen geen nieuwe projecten opgestart en is er vooral gewerkt aan kostenbeheersing. Dit heeft tot gevolg dat de productiegroei beperkt zal blijven of zelfs kan dalen de komende tijd. Het gemijnde zilver komt maar voor 30% uit pure zilvermijnen. Het andere deel komt als bijproduct van goudmijnen, kopermijnen etc. Dit maakt het lastiger om de mijnproductie van zilver in te schatten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Poppen gaan dansen wanneer volgende crisis uitbreekt

Het ondenkbare is inmiddels niet langer ondenkbaar. We waren er altijd vast van overtuigd dat ons spaargeld voor eeuwig, veilig zou staan. Banken kunnen weliswaar omvallen, maar de overheid zou altijd de kleine spaarder ontzien door waterdichte garanties te geven voor diens geld.

Dat is momenteel niet langer het geval. In 2013 zorgde de crisis rond Cyprus voor veel ophef. De schuldenberg die het land (eigenlijk ‘eiland’) had opgebouwd was zo hoog dat er weinig of niets meer aan te doen viel. Er was een bodemloos gat geslagen dat met de beste wil van de wereld niet meer te vullen viel. Een andere oplossing drong zich op.

Bron: wanttoknow.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Minister-President Rutte begrijpt de geldcreatie niet.

Wist u dat banken al het geld dat ze uitlenen creëren op het moment dat we een lening aangaan?

Wij stellen u deze vraag, omdat onlangs is gebleken dat Premier Mark Rutte dat niet wist. Tilasmi Frigge, van Lokaal Geld en redacteur van de website de ‘Ommekeer’, stelden dat vast na de Minister-President die vraag te hebben gesteld. Een vreemde situatie, dat de man die leiding geeft aan de Regering, zo’n fundamenteel gegeven niet voor ogen heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Amerikaanse bankrekeningen moeten oppassen

Ongeveer 2 jaar geleden als ons geheugen ons niet bedriegt pakte de Boston Consulting Group voor het eerst uit met een verslag waarin sprake was van bail ins. Het woord bestond toen nog niet, maar het kwam er eigenlijk op neer dat landen in de problemen zelf deels voor hun redding moeten opdraaien. Daarmee kwam er een heel nieuwe factor in het spel.