Nieuws / Artikelen met het woord

57645 artikelen gevonden. Artikel 21146 tot 21150
Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Britse superrijken nog nooit zo rijk

De 1.000 rijkste Britten zijn samen 518.975 miljard pond (of 637.217 miljard euro) waard. Hun vermogen is daarmee op een jaar tijd met 15 procent gestegen, en op vijf jaar tijd bijna verdubbeld. Dat blijkt uit de 'Rich List' die The Sunday Times elk jaar opstelt en die vandaag gepubliceerd werd.

Bron: trouw.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Wie laat de rijken betalen?

Het boek van econoom Thomas Piketty over toenemende ongelijkheid in de westerse wereld is nu al een klassieker. Maar kunnen we ook concreet beleid putten uit zijn magnum opus?

De Fransman en zijn mede-onderzoekers beoefenen economie op een moderne manier: op basis van heel veel empirische gegevens en zonder model

Goed, de rijken in de westerse wereld worden steeds rijker. De zwoegende werknemers steeds armer. En wat nu? Sinds het verschijnen van het geruchtmakende 'Capital in the 21st century' van de Franse econoom Thomas Piketty staat de toenemende ongelijkheid in de westerse economieën weer pront op de agenda. Het boek is nu al een klassieker, bestseller bij Amazon, het verslaat zelfs de fictieboeken. Als de Prince van de economische wetenschap reist Piketty de wereld rond voor lezingen, debatten, interviews. De Tweede Kamer wil hem uitnodigen voor een gesprek.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Het werkelijke verhaal over hoe we worden opgelicht (longread)

De meest efficiënte organisatie is eenmansbedrijf. Een groep mensen gaat steeds in discussie en uiteindelijk kost alles meer tijd, confusie en uiteraard meer geld. Allen moeten tenslotte een dik loon hebben. In deze huidige tijd zien we duidelijk dat kapitalisme en economisch denken de grote verliezers zijn. We staan aan de vooravond van een hyperinflatie die van de jaren 1930 en erna een lachertje maken. En alles is veroorzaakt door banken. Niet vanwege de laatste ‘economische’ crisis. Nee, omdat er centrale banken en Nationale Banken bestaan. De grootste leugens in een maatschap- pij. Dit soort banken zijn parasieten. Ontworpen om de maatschappij leeg te zuigen. IMF is ook zo’n parasitaire instelling. Deze bestaat alleen omdat er handel wordt gedreven in bezittingen van het volk de zogenaamde staatsbedrijven. Alles is verstopt achter een mooi woordje dat door omgekochte politici aan het volk wordt verkocht onder het woord, liberalisering!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

TA Special: Dollar ontwaakt!

Europese bedrijfsleiders zullen ongetwijfeld tevreden zijn dat de dollar de afgelopen week aan een opmars begon. De euro begon zo sterk te worden dat de competitiviteit van de Europese bedrijven op buitenlandse markten onder druk kwam. Maar of beleggers een dollarstijging met open armen gaan ontvangen is een andere zaak. Want vaak gaat een dollarstijging gepaard met een (al dan niet forse) correctie op de Europese beurzen.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: maandag 19 mei 2014

Alle lichten op groen voor hogere zilverprijs

Afgelopen week waren er met name berichten over de zilvermarkt. Het meest opvallende bericht betrof het einde van de zilverfixing per 14 augustus 2014. Daar naast werden de cijfers van vraag en aanbod in de zilvermarkt van 2013 bekend gemaakt. Een tekort van 113 miljoen ounces! De top 20 zilvermijnen van 2013 kwamen aan bod evenals de top 20 zilver producerende landen. Alle lichten staan op groen voor een hogere zilverprijs.