Nieuws / Artikelen met het woord

57287 artikelen gevonden. Artikel 21146 tot 21150
Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Belgen kopen massaal woning in Spanje

Nooit eerder hebben zoveel Belgen een woning in Spanje gekocht als vorig jaar. In zes jaar tijd is hun aantal vervijfvoudigd tot 3.804. In verhouding tot het aantal inwoners deed geen enkel land beter, zo bericht De Tijd vandaag.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Gazprom neemt 50% belang in South Stream Transport

Gazprom heeft een 50% belang genomen in South Stream Transport, de Europese joint venture die de gaspijpleiding door de Zwarte Zee zal aanleggen. De South Stream is een 2.400 kilometer lange gaspijpleiding die vanaf 2016 aardgas naar Europa zal transporteren.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Huizenprijzen 2,1% gedaald in maart 2014

Nederlandse huizenprijzen zijn in maart 2,1% gedaald in vergelijking met maart 2013. De prijsdaling ten opzichte van een jaar eerder is groter dan in februari, toen de huizenprijzen 1,7% goedkoper waren dan een jaar eerder. Hieronder een grafiek van de ontwikkeling van de Nederlandse huizenprijzen per kwartaal van de afgelopen vier jaar.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Is een terugkeer naar een gouden standaard de oplossing?

Goud was geld in de periode tussen de 1870 – 1914, toen de wereld op de conventionele Gold Standard was. Geld was toen geen schuld of krediet. Het was gewoon goud, en banken maakten krediet op basis van hun goudvoorraad. Ze konden niet eindeloos krediet creëren, omdat er slechts een beperkte hoeveelheid goud in de wereld was en het aanbod met ca. 2 % groeide. En, goud is geen schuld, het is een vorm van internationaal betaalmiddel, dus toename van schuld kon niet worden overdreven en bleef dus beperkt.

Bron: welingelichtekringen.nl
Geplaatst: maandag 21 april 2014

Economen zijn slechte recessie voorspellers

Economen hebben geen al te beste reputatie, zeker als het gaat om hun voorspellingen. Onderzoek van VOX bevestigt dat de reputatie aardig overeen komt met de cijfers. Volgens de onderzoekers van VOX zijn de meeste economen niet in staat om een recessie te voorspellen. Nu we eindelijk weer een zwakke wereldwijde groei hebben in 2013 zijn de economen weer zeer rooskleurig over de toekomst, maar in welke mate zijn deze voorspellingen nog te vertrouwen?