Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 2116 tot 2120
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

'Verenigd Koninkrijk heeft financiële reserves nodig voorafgaand aan Brexit'

De Britse minister van Financiën gaat geen gebruik maken van de lagere kosten om geld te lenen omdat het land financiële reserves moet hebben voorafgaand aan het Britse vertrek uit de EU.

Dit zegt Philip Hammond zondag tegen de BBC. Komende woensdag presenteert de regering de Begroting. 

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

'Handelsbeleid Trump kan andere landen dichter bij elkaar brengen'

Het protectionistische handelsbeleid van de Amerikaanse president Donald Trump kan ervoor zorgen dat andere landen elkaar juist gaan opzoeken.

Jyrki Katainen, de Finse vicepresident van de Europese Commissie, verklaarde dit in een zondag gepubliceerd interview met Bloomberg.

Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

China streeft naar economische groei van 6,5 procent in 2017

De Chinese regering streeft voor 2017 naar een economische groei van rond de 6,5 procent. Dat zei de Chinese premier Li Keqiang zondag tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese Nationale Volkscongres.

Het land stelde voor 2016 als doel om een groei tussen de 6,5 en 7 procent te realiseren. De economie van China groeide vorig jaar uiteindelijk met 6,7 procent, het traagste groeitempo in 26 jaar.

Bron: HLN.be
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Voorlopig akkoord tussen IMF en Oekraïne kan leiden tot uitbetaling nieuwe schijf noodhulp

Het Internationaal Monetair Fonds heeft een voorlopig akkoord bereikt met Oekraïne in het kader van het reddingsplan van 17,5 miljard dollar dat in 2015 werd goedgekeurd. Het akkoord opent mogelijk de deur om aan het land, dat lijdt onder golven van geweld en een ernstige economische crisis, een nieuwe schijf noodhulp toe te kennen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 maart 2017

Grexit loert weer om de hoek: bevolking komt in opstand tegen “verrader” Tsipras

Het verhaal van Tsipras en Syriza is er eentje voor de annalen van de rijke geschiedenis van het wereldsocialisme. De partij kwam aan de macht door zich te profileren als nette communisten: communistisch genoeg om de ECB en het IMF de middenvinger te geven, en net genoeg om hamers en sikkels uit hun symboliek en retoriek te weren.