Nieuws / Artikelen met het woord

58133 artikelen gevonden. Artikel 21151 tot 21155
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Column Kees de Kort | Productie kan kar niet trekken

BNR's Kees de Kort kijkt vandaag naar het 'beige boek' van de Chicago Fed National Activity Index. "Een soort omschrijving van hoe de Amerikaanse economie er voor staat. De Chicago Fed probeert dat in een getal uit te drukken. Het is een optelsom van 85 indicatoren, verdeeld over 4 groepen en het wordt een keer per maand bekendgemaakt."

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Goud en zilver: The Squeeze is On!

Zilver had vorige week de beste handelsweek sinds 2011. Vooral afgelopen donderdag was het een hoogdag voor edelmetalen. Alasdair Macleod gelooft dat de markt voor edelmetalen nu definitief vertrokken is. We krijgen meer dan waarschijnlijk nog eerst een consolidatieperiode om de forse opwaartse beweging te verteren, maar daarna gaan goud en zilver opnieuw sterk stijgen door de grote short posities die weggewerkt moeten worden.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Oklahoma maakt goud belastingvrij

In de Amerikaanse staat Oklahoma hoeft men voortaan geen belasting meer te betalen op de aankoop van goud en zilver. Dat komt door een nieuw wetsvoorstel dat onlangs werd aangenomen. Met het schrappen van de 8,5% BTW wordt de drempel om goud te kopen sterk verlaagd en wordt het edelmetaal op gelijke voet gezet met financiële activa als aandelen en obligaties.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

De eurocrisis in een notendop

Het hebben van één gezamenlijke munt biedt veel economische voordelen (o.a. goed voor de internationale handel) maar is onmogelijk in een gebied met heterogene economieën. De Griekse economie is bijv. veel minder concurrerend dan de Duitse economie waardoor het land drie keer zoveel importeert (waardoor geld uit het land wegstroomt) dan exporteert (vice versa). Hierdoor stroomt er voortdurend geld van de ‘zwakke’ economieën naar de sterke economieën. Wanneer consumenten, in landen met minder mogelijkheden voor productiviteit, de voorkeur geven aan goedkopere en betere importproducten dan zal de buitenlandse schuld stijgen. Tegelijkertijd verslechtert de eigen productiviteit van het land.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 24 juni 2014

Het goud wordt uitgekotst

De laatste weken hebben we genoeg slechte berichten gehoord over de goudprijs. In het bijzonder drie weken geleden toen de goudprijs uiteindelijk de week flink lager uit ging. Steeds meer mensen twijfelen aan de kansen van het goud. Ook lijkt het goud niet meer door mensen gezien te worden als de ‘veilige haven’.

Deze titel heeft het goud gekregen omdat het edelmetaal tijdens economische of politieke strubbelingen vaak flink in waarde stijgt. Toch zagen we recent nog steeds een stijgende beweging tijdens de conflicten in Oekraïne en Iran. We kunnen dus wel degelijk nog spreken van een ‘veilige haven’.