Nieuws / Artikelen met het woord

57606 artikelen gevonden. Artikel 21151 tot 21155
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Goud en zilver moeten in elke portefeuille blijven

Cody Willard, auteur van de rubriek Revolution Investing, op MarketWatch heeft met Everything You Need to Know About Investing in Gold and Silver een bestseller geschreven die aan elke investeerder van harte kan aanbevolen worden. In zijn boek legt Willard namelijk uit waarom iedereen in goud, zilver, etc. belegd MOET blijven.

Hij vertrekt van het feit dat de markten momenteel op grote schaal gemanipuleerd worden door de centrale banken. Die proberen de wereld hun willetje op te leggen en hebben daarvoor alle trucjes uit de grote trukendoos naar boven gehaald. De koersen en prijzen die ons voorgeschoteld worden zijn met andere woorden niet de juiste.

Bron: telegraaf.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Rusland leent dit jaar niet internationaal

De beslissing volgt op de verlaging van de kredietwaardering van Rusland door kredietbeoordelaar Standard & Poor's, vorige maand, naar aanleiding van de crisis rond Oekraïne. Daardoor wordt geld lenen in het buitenland voor Moskou veel duurder. Ook in Rusland zelf zal minder geld worden opgehaald, aldus Siloeanov.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Schade door oplichter Madoff mogelijk twee keer zo groot

Bernard Madoff heeft met zijn oplichtingspraktijken aanzienlijk meer kwaad gedaan dan tot dusver werd aangenomen. Zijn slachtoffers zeggen voor meer dan 40 miljard dollar (ruim 29 miljard euro) te zijn benadeeld.

Het Amerikaanse ministerie van Justitie maakte dinsdag bekend het ruim 51.700 schadeclaims heeft ontvangen en verzameld uit 119 landen, meldt het schadefonds. Dat fonds kan in totaal 4 miljard dollar uitkeren aan slachtoffers van de oplichter.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Spaargeld komt steeds dichter in het visier van de overheid

Er zijn in feite 2 mogelijke oplossingen voor de enorme schulden van de overheden: men creëert een nieuwe munt en devalueert de oude OF men gaat het geld halen waar het zit, m.a.w. bij de pensioenen en op de spaarrekeningen. Het blijft afwachten wat het gaat worden. We weten ondertussen wel dat overheden steeds meer toegang krijgen tot de spaarrekeningen van de burgers. Zo las ik onlangs 2 artikels op MarketUpdate waarin in beide gevallen het spaargeld ten prooi valt van de desbetreffende overheid. Je moet dus niet verbaasd zijn als dit proces zich in ons land ook verder zet.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Zilver staat op belangrijkste punt in 30 jaar

Ongeveer 3 jaar geleden stond de zilverprijs op het hoogste niveau sinds begin jaren ’80. Na een stijging van minder dan $ 5 naar bijna $ 50 per ounce, heeft het edelmetaal veel van zijn pluimen verloren de laatste jaren. De interesse in zilver is serieus bekoeld na een daling van 61 %. De zilverprijs is op een punt aangekomen waarvan het terug kan opveren of helemaal door kan zakken. In ieder geval, de situatie waarin zilver zich nu bevindt, kom je niet vaak tegen op de financiële markten.