Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21161 tot 21165
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Beste inflatiehedge: Goud versus Aandelen

De markt valt te verdelen in twee kampen: het ene kamp gelooft heilig in het feit dat goud hen tegen een periode van versnellende geldontwaarding beschermt; het andere denkt dat aandelen een betere bescherming tegen inflatie vormen.

Wat is nou de beste inflatiehedge: edelmetaal of aandelen?

Bron: trouw.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Grieken lui? Nee, Nederlanders werken pas weinig

Grieken lui? Helemaal niet. Uit cijfers van de Oeso (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) blijkt Griekenland het hardst werkende Europese industrieland. Alleen de Mexicanen ploeteren nog net iets harder. En de Nederlanders? Die bungelen onderaan het rijtje.

Bron: thebullionhouse.nl
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Fysieke vraag naar zilver staat op recordnivo

Vandaag werden de cijfers over de gehele zilvermarkt bekend gemaakt door The Silver Institute.

De fysieke vraag steeg met 13% en kwam uit op een recordnivo. De stijging kwam met name door de stijgende vraag naar zilveren munten en zilverbaren in combinatie met de groeiende vraag naar zilveren sieraden en zilverwaar. De vraag vanuit deze twee sectoren steeg maar liefst met 76%. Als u onze nieuwsartikelen volgt dat zal dit geen verassing zijn.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014
Bron: demorgen.be
Geplaatst: woensdag 14 mei 2014

Ook dit is de VS: kinderen werken in erbarmelijke omstandigheden op tabaksvelden

Kinderen die op tabaksplantages in de Verenigde Staten werken, worden blootgesteld aan nicotine, pesticiden en andere gevaren. Dat blijkt uit een ontstellend rapport dat Human Rights Watch vandaag gepubliceerd heeft. Kinderen van 7 tot 17 jaar werken op de plantages in de meest erbarmelijke omstandigheden.

Terwijl de verkoop van tabaksproducten aan kinderen in de VS verboden is, kunnen ze er wel legaal op tabaksboerderijen werken. Volgens de arbeidswet mogen ze in de landbouw op jongere leeftijd werken dan in andere industrieën. Ze mogen er ook langere dagen werken en in gevaarlijkere omstandigheden. Al vanaf de leeftijd van twaalf jaar mogen kinderen ongelimiteerd werken op een grote boerderij; voor kleine boerderijen is er zelfs geen minimumleeftijd.