Nieuws / Artikelen met het woord

57264 artikelen gevonden. Artikel 21161 tot 21165
Bron: nu.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Banenverlies Rabobank komt op ruim 1200

Op het hoofdkantoor van Rabobank in Utrecht vervallen de komende 3 jaar 1240 banen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

2 Grafieken die u een ander inzicht geven over de markt

De huidige stand van de beurzen zorgt voor angst onder sommige beleggers. Na de flinke stijging vanaf het jaar 2009 lijken we rijp voor een nieuwe correctie. In sommige gedachtes zelfs een flinke daling. En anderen weten het zelfs te omschrijven als een crash. Wij hebben twee grafieken gevonden die u een totaal ander inzicht zullen geven van de huidige markt. Deze twee grafieken zijn zelfs tegenstrijdig aan elkaar. Maar dat zorgt er wel voor dat beide grafieken uiterst interessant zijn.

Op de eerste grafiek is het koersverloop te zien vanaf het jaar 1997. Hierin zien we de dot.com bubbel, de financiƫle crisis crash en de huidige rally. Op deze grafiek is goed te zien dat we te maken hebben met een stijging van maar liefst 177%. Dit percentage zorgt uiteraard voor angst onder de beleggers. Ook als we naar de recente koers verlopen kijken van de afgelopen jaren dan zal het een goed moment zijn om uw winsten te nemen, en om af te wachten op betere kansen. Een daling volgens deze grafiek lijkt namelijk zeer aannemelijk.

Bron: elsevier.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

CBS: weer minder werkenden in Nederland

De officiƫle werkloosheid is in maart met 7.000 gedaald tot 684.000 werklozen. Het is niet zo dat meer Nederlanders een betaalde baan kregen: de daling werd veroorzaakt doordat mensen zich terugtrokken van de arbeidsmarkt.

Het aantal mensen met een betaalde baan nam juist af met 18.000 per maand. Dat hebben het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en uitkeringsinstantie UWV donderdag bekendgemaakt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Is het Nederlandse bedrijfsleven te goed voor de aandeelhouders?

Volgens Larry Fink, oprichter van vermogensbeheerder Blackrock, zijn Nederlandse bedrijven teveel bezig met het uitkeren van dividend en het inkopen van eigen aandelen. In plaats daarvan zouden bedrijven juist meer moeten investeren, om de toekomstige groei van hun bedrijf veilig te stellen. Heeft het korte termijn denken de overhand?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 17 april 2014

Fed onderschat het inflatiegevaar- goud kan profiteren

Het is al een tijdje geleden dat we nog iemand hebben horen waarschuwen voor inflatie. Het gevaar op deze economische plaag, een ander woord kunnen we er niet voor bedenken, lijkt op dit moment bijzonder klein. Dat geldt op de eerste plaats voor Europa, waar de inflatie ver onder het target van de Europese centrale bank op 2 procent blijft.

Maar ook de Amerikaanse centrale bank maakt zich af en toe zorgen over de te lage inflatie. Te veel inflatie is uiteraard niet goed maar te weinig inflatie is eveneens af te raden. Het risico bestaat namelijk dat het ontbreken van inflatie uiteindelijk zal leiden tot deflatie. En dat is een andere economische plaag waar ook al weer niemand op zit te wachten.