Nieuws / Artikelen met het woord

57321 artikelen gevonden. Artikel 21176 tot 21180
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Poppen gaan dansen wanneer volgende crisis uitbreekt

Het ondenkbare is inmiddels niet langer ondenkbaar. We waren er altijd vast van overtuigd dat ons spaargeld voor eeuwig, veilig zou staan. Banken kunnen weliswaar omvallen, maar de overheid zou altijd de kleine spaarder ontzien door waterdichte garanties te geven voor diens geld.

Dat is momenteel niet langer het geval. In 2013 zorgde de crisis rond Cyprus voor veel ophef. De schuldenberg die het land (eigenlijk ‘eiland’) had opgebouwd was zo hoog dat er weinig of niets meer aan te doen viel. Er was een bodemloos gat geslagen dat met de beste wil van de wereld niet meer te vullen viel. Een andere oplossing drong zich op.

Bron: wanttoknow.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Minister-President Rutte begrijpt de geldcreatie niet.

Wist u dat banken al het geld dat ze uitlenen creëren op het moment dat we een lening aangaan?

Wij stellen u deze vraag, omdat onlangs is gebleken dat Premier Mark Rutte dat niet wist. Tilasmi Frigge, van Lokaal Geld en redacteur van de website de ‘Ommekeer’, stelden dat vast na de Minister-President die vraag te hebben gesteld. Een vreemde situatie, dat de man die leiding geeft aan de Regering, zo’n fundamenteel gegeven niet voor ogen heeft.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Amerikaanse bankrekeningen moeten oppassen

Ongeveer 2 jaar geleden als ons geheugen ons niet bedriegt pakte de Boston Consulting Group voor het eerst uit met een verslag waarin sprake was van bail ins. Het woord bestond toen nog niet, maar het kwam er eigenlijk op neer dat landen in de problemen zelf deels voor hun redding moeten opdraaien. Daarmee kwam er een heel nieuwe factor in het spel.

Bron: joop.nl
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Rijkdom wordt weer louter erfelijk

Onze westerse samenlevingen worden bedreigd door een ongelijkheid die we alleen maar kennen uit 19e eeuwse romans. Vrijwel alle politieke macht en rijkdom raken de komende jaren in handen van een kleine groep extreem rijken. Het systeem is zo ingericht dat zij altijd meer zullen vergaren, terwijl de rest verliest. Dat stelt de Franse econoom Thomas Piketty in zijn boek 'Capital in the 21st Century' en veroorzaakt een wereldwijd debat.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 22 april 2014

Belgen kopen massaal woning in Spanje

Nooit eerder hebben zoveel Belgen een woning in Spanje gekocht als vorig jaar. In zes jaar tijd is hun aantal vervijfvoudigd tot 3.804. In verhouding tot het aantal inwoners deed geen enkel land beter, zo bericht De Tijd vandaag.