Nieuws / Artikelen met het woord

57629 artikelen gevonden. Artikel 21181 tot 21185
Bron: BNR.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Column Kees de Kort | Serieuze verbetering

Met het begrotingstekort in Amerika gaat het voorzichtig de goede kant op. "Dat is al een tijdje aan de gang. Het blijft dalen", stelt BNR's Kees de Kort vast. "Het zat allemaal weer mee met de maandcijfers. Tot nu toe is het tekort dit jaar behoorlijk lager dan vorig jaar rond deze tijd. En het is extreem veel lager dan een paar jaar geleden."

Bron: hypotheken-platform.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Miljoen huishoudens met restschuld

Het aantal huishoudens dat een hypotheek heeft die onder water staat neemt ondanks de stijgende huizenprijzen maar heel geleidelijk af. Dat verwacht de Rabobank in een kwartaalupdate over de woningmarkt.

Het aantal hypotheekbezitters dat een betaalachterstand op de hypotheek heeft gaat de komende jaren zelfs toenemen, zo stelt de bank. De verwachting dat het inkomen per huishouden stijgt doet daar niets aan af.

Bron: express.be
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Voor de kleine man is de crisis alles behalve voorbij

Een Portugese kmo die 100.000 euro bij zijn bank wil lenen, moet daarop 7% rente betalen. Een Duitse kmo betaalt exact de helft van die rente. In de eurolanden waar de crisis zich hardst liet voelen, blijven kmoĺs afgesneden van (betaalbaar) krediet. The New York Times publiceert dinsdag 2 grafieken op basis van data van de Europese Centrale Bank die duidelijk maken waarom het herstel in de eurozone in twee modellen komt.

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Oekraïne krijgt gasfactuur van 1,66 miljard dollar voorgeschoteld

De Russische energiegigant Gazprom presenteert Oekraïne een voorafbetalingsfactuur van 1,66 miljard dollar voor de gasleveringen in juni, zo heeft woordvoerder Sergej Koeprijanov vandaag bekendgemaakt. Het gaat daarbij om de dagelijkse levering van 114 miljoen kubieke meter gas aan de publieke Oekraïense gasmaatschappij Naftogaz.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 13 mei 2014

Nederland blijft Europees koploper in deeltijdwerk

In vrijwel alle Europese landen is deeltijdwerk de afgelopen tien jaar toegenomen. Nederland blijft echter koploper.